Kleskode for menn i bryllup – Få en trendy og tidløs look

Kleskode for menn i bryllup – Få en trendy og tidløs look

Hva i all verden skal du ha på deg
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 16 august, 2023

Bryllupsinvitasjonen er mottatt og kanskje gaven allerede er på plass, men hva i all verden skal du kle deg i? Hva betyr egentlig en såkalt kleskode i bryllup for herrer? Er det så enkelt at mørk dress, rett og slett betyr mørk dress? Og hva med galla, hva i alle dager skal man kle seg i da? Ja, for man vil jo ikke møte opp i helt feil antrekk heller…

Men du kan ta det helt med ro! Her vil vi ta for oss de vanligste dresskodene til bryllup og hva menn bør velge som antrekk. Vi vil også gi deg noen vink og hint til hva antrekket bør bestå av, og hvordan du vil få den kuleste stilen i henhold til hvilken dresskode som er nevnt på

Hvordan vil du få den kuleste stilen

Hotte, trendy og tidløse tips for menn i henhold til dresscode i bryllup

De 5 dresskodene inkluderer pent antrekk, dress, mørk dress, smoking og galla, hvor hver kleskode til bryllup har «skikk og bruk regler» for både menn og kvinner. Og selv om mange ikke er like strikse på antrekket nå til dags som lengre tilbake i tid, gir det oss likevel en god pekepinne på hva brudeparet ønsker for stil for deres store dag, og det er jo noe vi bør respektere.

Så sørg for at du sjekker invitasjonen en ekstra gang, slik at du er absolutt sikker på hvilken dresskode som gjelder, og les videre for å sjekke våre trendy og tidløse tips til den beste looken.

For både menn og kvinner
 1. Pent antrekk
  Her er det nesten lov med hva som helst. En løs og ledig stil med hvilke farger du måtte ønske. Dette er den mest uformelle stilen og som gjerne kan bli benyttet i et mer avslappet sommerbryllup. Men husk, du skal pynte deg – ikke kom i dongeribukse, du skal være kledd i klær som anses som pyntet til bryllup.
 2. Dress
  Her er det litt mer regler enn for «pent antrekk», men fortsatt en noe uformell stil. Den er litt mindre formell enn «mørk dress» og du kan leke litt mer med stil, farge og design. Du kan lese mer om valg av riktig dress i artikkelen Kle deg i riktig dress til bryllup i henhold til kleskode.
 3. Mørk dress
  Mørk dress er også et mindre formelt antrekk, men her snakker vi mørke farger som mørk blå, mørk grå eller sort. Det sier seg, jo mørkere, dess bedre. Det følger også med noen regler her for hva man bør velge av skjorte, slips/sløyfe og sko, så les mer om hvordan du kler deg riktig i Dette betyr kleskode mørk dress for menn og damer.
 4. Smoking
  Nå begynner vi å klatre opp på et av de mest formelle nivåene, nemlig smoking. Dette er din sjanse til å få den vinnende James Bond looken, hvor det oser av eleganse og stil som damene garantert vil elske.
  Les mer om hvordan du får den mest sexy stilen i Slik blir du elegant og rålekker med smoking i bryllup.
 5. Galla eller kjole og hvitt
  På toppen av skalaen finner vi galla, eller kjole og hvitt. Dette er den mest formelle kleskoden og her skal du skinne fra topp til tå. Her er det kjole og hvitt, eller uniform som gjelder, i tillegg til den vakre norske bunaden som også er et fantastisk valg og egnet for alle kleskodene. Les mer om hvordan du får en stilsikker look for kjole og hvitt i Hva betyr kleskode kjole og hvitt for herre i bryllup?

Vi skal heller ikke glemme brudgommens klær

Brudgommen er jo den viktigste herren i denne anledning. Og selv om brudgommen opp gjennom tidene ofte har valgt sort dress, eller kanskje bunad, er det i dag blitt mye mer vanlig med variasjon og mer kreative antrekk.

Vi gir deg de siste trendene for en elegant og stilsikker look i De hotteste 2024 trender for brudgommens klær.

Damene er enda mer i tvil

Men hva med damene?

Jo da, selv om denne artikkelen er forbeholdt herrene, er kanskje damene enda mer i tvil om hva dresskodene vil si, siden navnene gjerne gjenspeiler herrenes antrekk.

Men damer, fortvil ei, vi vil også gi dere våre best og mest fantastiske tips.

 1. Do and don’ts
  Sjekk våre beste tips for hva du bør unngå og tenke på i henhold til antrekk i Dette bør du tenke på som bryllupsgjest og valg av kjole – du vil jo neppe gå i fella.
 2. Sommerbryllup
  Skal du i sommerbryllup, bør du definitivt sjekke ut Hvordan velge en vakker og trendy kjole til sommerbryllup? Dette er en perfekt anledning til å kle deg i en lekker sommerkjole med blomster, eller en populær maxikjole, som du kan benytte til flere anledninger i løpet av sommeren og sensommeren.
 3. Formelt bryllup
  Hvis du er invitert i et mer formelt bryllup, bør du ta en titt på våre beste tips og råd i Velg riktig selskapskjole i bryllup i henhold til dresscode og En trendy lang kjole i bryllup er alltid en sikker vinner.
 4. Brudepike
  Brudepikene er selvfølgelig heller ikke glemt, og hvis du er valgt som brudepike vil vi anbefale deg å sjekke ut Beste design og farger for den vakreste brudepikekjole.
 5. Bruden
  Og nå til den viktigste – den som skal skinne mest på den store dagen sammen med sin kjære brudgom, nemlig bruden! Her gir vi deg alt du trenger å vite om alt fra blondekjoler i Imponer gjestene med den vakreste brudekjole med blonder og den beste stil for en bohemsk brudekjole i Gjør som kjendisene og gå for en vakker bohemsk brudekjole.
 6. Elegant og minimalistisk brudekjole
  For deg som er på jakt etter en stilig og minimalistisk kjole, gir vi deg også tips til en minimalistisk, enkel brudekjole.
 7. Vakker og billig brudekjole
  For brudepar som ikke ønsker å bruke en formue på brudekjole og antrekk, kan det være fornuftig og inspirerende å ta en titt på en vakker billig brudekjole kan ta pusten fra alle og enhver.
 8. Naturlig vakker gravid brud
  Og helt til slutt, men minst like viktig! Til alle dere flotte gravide bruder, fortvil ikke, det finnes mange flere flotte brudekjoler for gravide enn dere tror. Husk, ingenting er mer naturlig vakkert enn å være gravid, så velg den riktige kjolen og vis stolt frem magen ved hjelp av våre 8 nyttige råd til valg av brudekjole for deg som er gravid.