Dette bør du tenke på som bryllupsgjest og valg av kjole

Dette bør du tenke på som bryllupsgjest og valg av kjole

Kanskje et fargevalg eller en spesiell stil
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 26 september, 2023

Det nærmer seg den store dagen! Det er tid for bryllup for dine beste venner, noen kjære i familien eller noen andre gode bekjente. Gaven er kanskje på plass og kortet er skrevet, men hva i alle dager skal du kle deg i på en slik fin dag?

Ja, for det finnes faktisk noen regler for hva du bør og ikke bør kle deg i forhold til valg av kjole som bryllupsgjest. Selvfølgelig spørs det litt på om det er et tradisjonelt bryllup eller om bruden har noen spesielle ønsker for kanskje et fargevalg eller en spesiell stil, men stort sett er det noen regler for etikette som du bør ha i bakhodet.

Folk ser litt rart på deg

For hva skal en velge? Finnes det noen spesielle farger man bør unngå? Eller finnes det noen andre regler for kjolevalg som en bør tenke på?

Ja, for en vil jo ikke ankomme i et antrekk og føle at folk titter litt rart på deg, og i verste fall begynner å hviske og tiske. Eller kanskje enda verre, at du stjeler oppmerksomheten fra bruden.

Det er tross alt kanskje den viktigste dagen i deres liv, og det heter jo seg at man ikke skal ta oppmerksomheten fra bruden. Dette er hennes dag til å skinne og stråle som aldri før, og alles øyne skal være rettet mot henne.

Vi vil derfor her ta for oss de 5 beste tipsene til hva du ikke bør kle deg i når du er så heldig og er invitert til å feire en slik stor dag enten som familiemedlem eller som venninne.

Hva er riktig valg av kjole som gjest i bryllup?

Det er jo ikke helt tilfeldig hva en bør kle seg i når en skal i bryllup, enten man er mann eller dame, selv om vi her vil se på riktig kjolevalg for damer. Eller i alle fall vanlige regler når det kommer til farger og type kjoler som en bør og ikke bør kle seg i på en slik dag.

Riktig valg av kjole for kvinner

Her gir vi deg derfor de 5 beste råd og tips til hva du stort sett bør unngå:

 1. UNNGÅ HVIT KJOLE
  Det er trolig en kjent sak for de fleste at man bør unngå å kle seg i en hvit kjole i bryllup, så fremt man selvfølgelig ikke er bruden. Noen er imidlertid veldig glade i å kle seg i hvit kjole til alle anledninger, men om det er gjeldende for deg, foreslår vi at du heller kler deg i for eksempel lyse pastellfarger.

  Det er jo ingen som vil, eller bør, ta oppmerksomheten bort fra bruden, og hvitt er som regel reservert bruden, så fremt bruden ikke ønsker at for eksempel alle brudepiker skal kle seg i hvitt. Dette er faktisk blitt en nokså populær trend blant stjerner i utlandet.
 2. UNNGÅ SORTE KJOLER
  Kanskje ikke alle er klar over dette, men i følge gamle tradisjoner, ble det sagt at om svigermødre kledde seg i sort i bryllupet, var det et tegn på at de ikke godkjente ekteskapet. Og dette er jo noe man i alle fall ikke vil signalisere til sine nærmeste venner eller familie.
 3. UNNGÅ RØDT
  Rødt er som kjent lidenskapens farge og en farge som mange ikke synes er ok å bære i et bryllup. Dette er kanskje en gammel skikk og bruk regel, men om du er i tvil, kan du alltid sjekke med bruden om hun har noen synspunkter og ønsker om hva du bør og ikke bør kle deg i.
 4. IKKE KLE DEG FOR SEXY
  Selv om du kanskje liker å kle deg sexy når du skal ut på byen eller til nyttårsfeiring eller bursdagsfeiring, er dette ikke dagen for dette. Du bør derfor velge en kjole som ikke er altfor kort eller som viser for mye av bysten. Her er det samme regel som gjelder, nemlig at du ikke skal ta oppmerksomheten vekk fra bruden.
 5. IKKE KLE DEG FOR AVSLAPPET
  Du er invitert som gjest og dette er en stor dag som er viktig for brudeparet og en dag som de har brukt massevis av penger på for at både de og alle gjester skal ha det så godt og festlig som mulig. Så la alt dette gjenspeile seg i antrekket ditt. Så sørg for at du har nøye tenkt på kjolevalg, sko og tilbehør, og samtidig at du ikke overskinner bruden som nevnt i alle ovennevnte punkter.

Les mer: Trender og gode råd for bryllupskjole og kjole til bryllup