En trendy lang kjole i bryllup er alltid en sikker vinner

En trendy lang kjole i bryllup er alltid en sikker vinner

Hvilken kjole skal jeg velge
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 26 september, 2023

Så fort du åpner invitasjonen til bryllupet, begynner trolig hodet å spinne – hvilken kjole skal jeg velge? Bør jeg velge kort eller lang? Hva vil se best ut, hva er vanlig, finnes det noen regler?

Vel, svaret er tja, det finnes noen tradisjonelle kleskoder, men ikke alle er like opptatt av disse lenger. Imidlertid er det kanskje ikke helt på sin plass med et alt for kort kjolevalg til denne anledningen – så pass på kjolelengden, la den i alle fall nærme seg knærne.

Lang brudekjole er alltid en sikker vinner

Men om du ønsker en elegant og stilfull look, er en lang kjole i bryllup alltid en sikker vinner! Men innenfor denne kategorien finnes det flere stiler, farger og mønster å velge mellom.

Så hva er så det meste trendy valget for årets store anledning? Jo, det er akkurat det vi vil avsløre her.

5 mest trendy valg for lang kjole i bryllup enten sommer eller vinter

For at du skal se best mulig ut og stråle som gjest, har vi plukket ut årets mest populære kjolevalg for både sommerbryllup og vinterbryllup. Men før vi går videre, kan det være verdt å nevne at det finnes noen uskrevne regler, som at en som gjest ikke skal kle seg i hvitt, sort eller rødt.

Men, som sagt, ikke alle er like opptatt av dette lenger. Så om du har funnet en flott kjole som du er usikker på om er innenfor, snakk med bruden og spør hva hun synes.

Mest populære kjolevalg

Likevel burde du ikke tråkke i salaten med våre 5 stalltips til årets vakreste og mest populære kjolevalg:

 • Elegant lang blå kjole til bryllup
  Faktisk er en av de mest populære fargevalgene som gjest i bryllup – fargen blå. Bare se for deg en vakker lyseblå satengkjole med tynne stropper, eller en lyseblå kortermet omslagskjole om du føler deg mer komfortabel i å dekke skuldrene og en annen stofftype.
 • Årets hotteste farge – rosa
  Ja, det stemmer! Men skynd deg, butikkene er stadig utsolgt for denne super trendy fargen. Men ha i bakhodet at en veldig lys dus rosafarge kan muligens bli for lys i forhold til brudekjolen, mens en for sterk rosafarge kan trekke alles oppmerksomhet mot deg, og den er jo forbeholdt bruden. Så finn en mellomting, eller snakk med bruden og sjekk hva hun synes.
 • Blomstret kjole
  Dette er alltid et supert valg, men kanskje spesielt for sommerbryllup. En fotsid blomstret kjole er også en god investering ettersom du kan bruke den til omtrent alle anledninger med ulikt tilbehør. Like så flott til bryllup som festival!
 • Maxikjole
  Maxikjoler har aldri vært så populært som nå, og er blitt en stor hit blant stjernene i Hollywood som blant annet Katie Holmes og Liv Tyler. Dette kjolevalget passer like så bra på vår og sommer, som høst og vinter. Velg en som går helt ned til bakken sammen med høyhælte sko. Et tips: om du ikke er spesielt lang, velg en type uten for mye volum, det vil gjøre deg lengre.
 • Lang kjole til bryllup som gravid
  Er du gravid og skal i bryllup? En fotsid kjole er da perfekt. La magen strutte og føl deg stolt over kroppen din. Og et lite tips, hvis du føler du har lagt på deg noen ekstra kilo i løpet av graviditeten, velg da en kjole med litt luftige halvlange ermer, føl deg vel og nyt festen!