Et personlig bryllupsprogram med informasjonen man trenger

Et personlig bryllupsprogram med informasjonen man trenger

design ditt eget program for festen
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 16 august, 2023

Mange ting har flere navn med nesten samme betydning. Et bryllupsprogram er intet unntak! I kirken kalles det kirkeprogram og andre steder kalles det vigselsprogram eller vielsesprogram. Er det det samme? Eller er de ulike? Hva er i så fall forskjellene?

Kirkeprogram og vielsesprogram er to sider av samme sak, og bryllupsprogram blir også brukt om begge. Dette programmet er rett og slett en oversikt over rekkefølgen for hva som foregår under vielsen og ekteskapsinngåelsen. Det inneholder alt fra hvilken musikk som brukes i inngang og utgang, hvilke sanger som synges, taler og diktlesning/lesing av bibelvers til bønnetekster og når det utveksles ringer.

Men i enkelte land brukes et bryllupsprogram på en helt annen måte, og det er nettopp dette programmet vi skal se nærmere på her. For å lage deres helt eget design på dette programmet, kan dere bruke Zazzle.

Zazzle er en side med et stort utvalg maler som gjør det enkelt å lage sitt eget bryllupsprogram! Sjekk ut de fantastiske malene til Zazzle.

Bestill et program for bryllupet

Hva inneholder bryllupsprogrammet?

Når man sitter og planlegger bryllupet sitt, må man ta mange avgjørelser om alt fra brudekjole og musikk til hvordan dagen skal planlegges og hvordan festen skal legges opp.

Et bryllupsprogram er ideelt for å enkelt kunne informere gjestene om feiringens detaljer og tidslinje. Dere kan lage et program som inneholder både vielsen og festen etterpå, eller et kirkeprogram til vielsen og et bryllupsprogram til festen.

Forslag til bryllupsprogrammets innhold – legg til og ta bort det dere ønsker:

Velkommen til Per og Karis bryllup

Dato + sted

 • Velkomstdrink
 • Introduksjon av brudefølge
 • Vi ønsker brudeparet velkommen
 • Middag med taler (kan ta med talerekkefølgen her)
 • Pause
 • Bryllupskake
 • Brudeparets første dans
 • Far danser med bruden og mor danser med brudgommen
 • Dans for alle
 • Underholdning
 • Kaste bryllupsbuketten
 • Sende avgårde brudeparet

På baksiden kan dere nevne alle som har vært delaktige i bryllupet og rette en takk til dem.

Innhold i bryllupsprogrammet

7 tips for et personlig preg

Bryllupsprogrammet må ikke printes ut, men kan vises frem på mange forskjellige måter. Vi har noen forslag som dere kan ta utgangspunkt i når dere skal planlegge deres egne, unike program. Det finnes mange muligheter for å sette sitt eget preg på programmet og lage noe helt unikt!

 1. En egendesignet variant som kan bestilles på Zazzle. Her finner dere forslag til ferdige produkter, alt fra bordkort og menyer til kirkeprogram og bryllupsprogram (wedding venue program). Disse kan endres ved behov slik at de passer inn i deres stil.
 2. Det er flott å ta naturen inn i bryllupsfeiringen, og store blader er flotte å bruke som bryllupsprogram. Bladene må være ganske så store, slik at dere får plass til å skrive programmet med tusj. Henges opp som en del av dekorasjonen.
 3. Lag et kremmerhus av programmet og fyll med sjokolade i sølvfolie. Disse leveres ut til hver gjest når de ankommer selskapslokalet.
 4. En eller to store tavler, eller speil, med programmet skrevet på. Disse plasseres slik at gjestene ser dem når de ankommer. Om gjestene underveis lurer på hva planen er, kan de finne tavlene og sjekke.
 5. Står bryllupet på en varm sommerdag, er en vifte til hver gjest en kul ting. Alt dere trenger er pinner (for eksempel ispinner) og programmet skrevet ut på et ark som kan brettes og limes over en papp-plate. Fest ispinnen i midten og vips, så har dere en liten vifte.
 6. En popcornpose med programmet skrevet ut på, pluss en popcornmaskin, gir både informasjon og en litt artig aktivitet.
 7. Design en “avisforside” med både bilde av dere, monogram og andre elementer, avisnavn og alt av informasjon.