Ideer til et fantastisk minnerikt og morsomt utdrikningslag

Ideer til et fantastisk minnerikt og morsomt utdrikningslag

Men først må de drikke seg fulle
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 14 august, 2023

Vennene deres skal gifte seg, men først skal de jo drikkes skikkelig ut! Hva man gjør på et utdrikningslag? Hva er gode tips til aktiviteter i utdrikningslag? Skal man kjøpe gave til bruden i et utdrikningslag?

Alle som har planlagt, eller har vært i utdrikningslag, vet at spennet er stort. Et utdrikningslag kan være rolig og lavmælt, høylytt og fartsfylt, fullt av alkohol og rare aktiviteter eller uten alkohol og med aktiviteter som skaper bånd mellom venninnene eller kompisene.

Brudeparet skal ha det gøy

Det viktigste for et utdrikningslag er at bruden og brudgommen skal ha det morsomt og at det er en dag/kveld som de alltid vil huske. En kveld der vennskapsbånd blir sterkere og hvor man har det gøy sammen og gjør aktiviteter som man setter pris på.

Det er også viktig å tenke over den totale kostnaden man pålegger gjestene. For å kunne inkludere alle, må man ha en viss ide over den økonomiske situasjonen til gjestene og legge opp dagen slik at alle har råd til å være med.

I Norge pleier vi å arrangere utdrikningslaget i alle fall en uke, ofte lenger, før bryllupet, slik at brudeparet får hvilt ut og hentet seg inn igjen før de skal gifte seg. Det blir dessuten ofte invitert gjester til utdrikningslaget som ikke er gjester i bryllupet, men allikevel venner av brudeparet. Nedenfor finner dere ideer og tips for et vellykket utdrikningslag.

10 ting å huske på for et perfekt utdrikningslag

 1. Start planleggingen tidlig! Ved å begynne tidlig er det lettere å få tak i ting, steder å være og booke tid til ulike aktiviteter. Man slipper nødløsninger og andrevalg, og kan også få gjort det litt rimeligere. For brudefølge og forloverne er dessuten planleggingen halve moroa! Gjengen samles rundt mat og god drikke, tuller og tøyser, planlegger og mimrer om egne erfaringer med bruden eller brudgommen.
 2. Hør med paret om hva de ønsker: Noen brudepar har sterke ønsker for sine utdrikningslag. Selv om det meste skal holdes hemmelig, kan det være greit å involvere paret i hvem som skal inviteres, og høre med dem om det er spesielle ting de absolutt ikke er villige til å gjøre. Dagen skal tross alt være en super dag for brud og brudgom. De skal hedres, ikke dummes ut. Utfordringer er greit, men ikke press aktivitetene for langt ut av komfortsonen slik at det tipper mot frykt.
 3. Et budsjett som alle er enig om er veldig viktig. Husk at det viktigste for brudeparet er å kunne ha det gøy med vennene sine. Forloverne som står bak avgjørelsene må ta hensyn til at alle kanskje ikke har like god råd. Det er mye moro som kan gjøres uten at det koster så veldig mye penger. Bestem dere for en som har ansvaret for økonomien og samle inn penger i god tid på forhånd.
 4. Forloverne gjør lurt i å bestemme noen aktiviteter før vennene inviteres til felles planlegging. Det hindrer at alt forsvinner ut i det blå, og gjør det lettere å legge en plan når man samles.
 5. Bruk Facebook og lag en hemmelig gruppe der dere kan diskutere litt, bli enige om hvem som gjør hva og kan ha oversikt over beskjeder mellom hverandre. Husk at det ikke er alle brudeparets venner som er venner med hverandre, så sørg for å innhente informasjonen til alle som skal delta.
 6. Ha god kommunikasjon med motparten for å hindre at bruden/brudgommen legger planer samme dag eller helg. Det kan også være positivt for motparten å være informert om hva som skal skje, slik at hun/han ikke behøver å være bekymret eller grue seg. Det er også gøy om dere kan involvere den kommende ektefellen i selve utdrikningslaget gjennom å svare på spørsmål til for eksempel en quiz.
 7. Vis hensyn og ikke legg utdrikningslaget til helgen før den store dagen. Et utdrikningslag tar mye energi uansett hvor hyggelig det er, og uken før bryllupet er slitsom nok fra før. Minimum to uker før er å anbefale!
 8. Sørg for at dere tar bilder! Det er stor stas for bruden og brudgommen å ha bilder å se tilbake på i ettertid. Dere kan også lage et album hvor hver av gjestene i utdrikningslaget skriver en hilsen, og der dere limer inn bilder fra dagen. Dessuten kan det være artig å vise bilder under bryllupsfeiringen, slik at de andre gjestene kan se litt av hva som ble gjort (de snille bildene selvsagt!!)
 9. Ikke gjør det stressende: Sørg for å ha slingringsmonn på tid for å slippe stress om noe blir forsinket eller uhell skjer. Dropp heller en aktivitet for å løse opp litt tid. Får dere mye tid mellom aktiviteter, ha en reserve i bakhånd – en quiz, en tegneoppgave eller andre ting som for eksempel at bruden skal skaffe autografer fra fremmede mennesker som hun treffer.
 10. Vær vennlig. Det er et utdrikningslag, IKKE et utdritningslag. Selv om alkohol er involvert, må man huske på at man skal ha det gøy. Det er ikke nødvendig å skjenke bruden/brudgommen full. Da kan det lett bli vanskelig å være i god form hele dagen. Dere må gjerne gi dem utfordringer som presser grensene, men sørg for at det er passende for den dere arrangerer dagen for. Det er ikke sikkert en stripper eller strippebar er tingen, eller kanskje det er midt i blinken. Ta hensyn til bruden/brudgommen i planleggingen!

Tips til aktiviteter og leker til utdrikningslaget

Oppfyll gjerne et ønske, hent opp en hobby de pleide å ha, ta med en sang som var populær i ungdomstiden, utfordre grenser og ha det gøy.

Sørg for å ha aktiviteter i et bredt spekter slik at dere får med både det koselige, det morsomme og det utfordrende, og pass på at aktivitetene passer for hovedpersonen og gjestene. Sørg for at aktiviteter der man må være edru, legges på begynnelsen av dagen! Les mer om kule leker og underholdning til bryllup her.

Utfordre grenser og ha det gøy

En actionfylt opplevelse kan sette stemningen for resten av utdrikningslaget, gi bruden/brudgommen et fantastisk minne for resten av livet og oppfylle et ønske. Hvorvidt resten av gjestene deltar i aktiviteteten, eller om det kun er bruden/brudgommen, er litt opp til pris, tid, ønsker og anledning.

Tips til fartfylte aktiviteter:

 • Rapellering
 • Rafting
 • Go Kart
 • Bilslalom
 • Snøscooterkjøring
 • Paintball
 • Isbading (kanskje ikke action, men jaggu en mengde adrenalin)

Hva annet gjør man på utdrikningslaget?

 • Et kurs: dykkerkurs, malekurs, smykkelaging, dans
 • Spille inn en sang sammen
 • Bootcamp – en pangstart med trening på morgenen, med en god frokost etterpå
 • SUP eller kajakk
 • Klatrepark
 • SPA – med massasje til hovedpersonen
 • Pub til pub
 • Show – se et show sammen og skap minner. Om brud/brudgom blir involvert i showet på en eller annen måte – enda mer morsomt!
 • Karaoke

Ting som nesten ikke koster noe

 • Piknik i parken eller på stranden
 • Ut i naturen – bål i skogen om det er lov, overnatting i hengekøye, topptur i fjellet for de som elsker fjellet
 • Rebus: bruden/brudgommen må løse rebusen for å bevege seg fra en aktivitet til en annen
 • Quiz som bruden/brudgommen skal svare på om sin kjære
 • Felles middag hjemme – alle gjestene tar med noe hver
Alle gavene er samlet inn og bruden

Gaver til bruden i utdrikningslag – pakkelek regler

Det er en lang tradisjon for å gi gaver til bruden i utdrikningslaget. Hver gjest har med seg en liten ting hver, der summen er bestemt i fellesskap på forhånd. Alle gavene samles inn og bruden skal prøve å gjette hvem gaven er fra og hvorfor.

Svarer hun ikke riktig, legger hun den til side og tar en ny. Hun mottar noen hint for gavene hun ikke klarer. Klarer hun det fortsatt ikke, forteller gjesten som har gitt gaven hvorfor nettopp denne gaven er fra henne.

Gaven kan være alt mellom himmel og jord, men poenget er at det skal være en felles historie mellom bruden og gjesten som skal gjenspeiles i pakken. Vær kreativ og tenk gjennom deres felles historie.