Trender og gode råd for bryllupskjoler og kjoler til bryllup

Trender og gode råd for bryllupskjoler og kjoler til bryllup

Frustrerende å finne kjolen
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 26 september, 2023

Det er tid for bryllup, og enten du er brud eller gjest kan det være både spennende og morsomt, men i noen tilfeller også frustrerende å skulle finne drømmekjolen til anledningen.

Noen tenker veldig mye på skikk og bruk, og at man skal kle seg riktig og pent, mens andre kjører sitt eget løp når det kommer til valg av bekledning. Hvis du er gjest, vil det som oftest stå en kleskode i invitasjonen som du bør ta hensyn til, og hvis du er brud, er det du som bestemmer kleskoden.

Kleskode i invitasjonen

Kleskoder til bryllup, i stigende rekkefølge med tanke på pomp og prakt, er pent antrekk, dress, mørk dress, smoking og galla. Pent antrekk er altså det minst formelle. Du skal ikke komme i hverdagsklær, men være pyntet.

Damer kan f.eks kle seg i en knelang kjole, eventuelt en buksedress, mens menn kan kle seg i lys dress eller en pen dressbukse med en fin jakke til. I den andre enden av skalaen finner vi den stiveste kleskoden, galla, som betyr kjole og hvitt for menn, og fotsid kjole for damer.

Men uansett kleskode, vil vi se nærmere på hvilke trender som er gjeldende for brudekjole og kjole til bryllup i 2023.

Velg riktig kjole som gjest i bryllup

Kanskje har du allerede begynt å titte i butikkene og i nettbutikkene etter den perfekte bekledning til anledningen? I så fall, vil det være lurt å tenke over et par ting før du bestemmer deg.

Denne fargen er forbeholdt bruden

Det finnes nemlig noen uskrevne regler for hva man bør unngå, som for eksempel hvit kjole, siden denne fargen er forbeholdt bruden. Imidlertid ser vi nå at den hotte trenden fra utlandet, hvor både brud og brudepiker er kledd i hvitt, så smått har begynt å komme til Norge. Og trenden kan vi trolig takke både Kate Moss og Kim Kardashian for, som begge valgte å ha sine venninner og søstre kledd i hvitt i bryllupet sitt.

For ikke å snakke om oppmerksomheten Pippa Middleton fikk etter Kate og prins Williams bryllup i 2011. Men det var vel kanskje ikke fargen som fikk den store oppmerksomheten, det var vel heller hennes veldreide bakdel som det ble snakket mest om verden rundt.

En annen farge man skal holde seg unna er rødt. Da tenker du kanskje, hvorfor ikke rød kjole i bryllup? Jo, du kan lese mer om hva rød kjole betyr i bryllup i «Dette bør du tenke på som bryllupsgjest og valg av kjole«.

Kleskode for selskapskjoler i bryllup

Som gjest i bryllup er det ofte en kleskode du skal forholde deg til. Ikke alle er like opptatt av det, men om det er opplyst en kleskode på invitasjonen, er det trolig fordi brudeparet ønsker at du skal kle deg i henhold til den.

Brudeparet vil at du skal kle deg etter det

På invitasjonen er det gjerne opplyst pent antrekk, dress, mørk dress, smoking eller galla, mens andre velger en «kom som du er» invitasjon. Hvilken kjole du bør kle deg i til bryllup i henhold til kleskode kan du lese mer om i «Velg riktig selskapskjole i bryllup i henhold til dresscode».

De mest trendy valg av lang kjole i bryllup

I bryllup er det svært populært med lange kjoler, selv om mange også går for en kortere modell. Hvis du velger sistnevnte, skal skjørtelengden i en slik anledning helst være knelang, selv om mange ikke tar like stort hensyn til det.

Anledning bør helst være knelang

Men velger du en lang modell, er du garantert eleganse og stil, og vil garantert få massevis av komplimenter og beundrende blikk. Det finnes en rekke stiler, farger og mønster å velge mellom.

Så enten du ser etter klassiske kjolemodeller med tynne stropper eller lekre kjoler med ermer til bryllup, bør du sjekke ut de hotteste trendene i «En trendy lang kjole i bryllup er alltid en sikker vinner«.

En vakker og trendy kjole til sommerbryllup

Det er ikke mye som kan måle seg med et fantastisk sommerbryllup! Solen skinner og alle er kledd i sin vakreste bekledning og koser seg. Og når det er sommer, er det også lett å finne en vakker kjole til bryllup uansett budsjett.

Dette er sesongen hvor det kryr av fantastiske kjoler i butikkene. Så uansett om du vil gå for lang eller kort, vil du garantert finne en du elsker enten på nettet eller på kjøpesenteret på sommerstid.

Vakker brudekjole uansett budsjett

Men selv om du i butikkene får en pekepinne på hva som er sommerens trender, kan det være fint å gjøre seg noen tanker om hvor du kan kjøpe kjole til årets bryllup og selvfølgelig – Hvordan velge en vakker og trendy kjole til sommerbryllup.

Farger og design for brudepikekjole

Nå lurer du kanskje først og fremst på om det er bruden eller brudepiken som velger kjole? Kanskje er det også valgt flere brudepiker, nok en trend som mange sikkert kjenner fra morsomme amerikanske bryllupsfilmer, og en trend som så smått har begynt å innta Norge, i likhet med hvite brudepikekjoler.

En annen trend som sikkert mange kjenner til

Kanskje lurer du også på hvem som bruker å betale for kjolen og om det er noen regler for farge og design, og trolig – hva er de siste trendene? Alt dette kan du lese mer om de design og farger for en nydelig brudepikekjole.

Minimalistisk og enkel brudekjole

Da er vi kommet til bruden, og kanskje den viktigste personen når det kommer til bekledning på den store dagen – i tillegg til brudgommen selvfølgelig. Det heter seg at «det enkle er ofte det beste», og det gjelder også for mange brudekjoler, selv om det hele bunner ut i smak og behag.

Kanskje den viktigste personen

Men en ting som i alle fall ikke er trendy, er de store bløtkake-brudekjolene fra 80-tallet. Det blir likevel spennende å se om de en vakker dag blir en hit igjen, men da trolig med en liten tvist.

I dag ønsker mange bruder mer eleganse med et minimalistisk kjolevalg, gjerne en lang modell, men mange velger også kort brudekjole. Et annet trendy valg er en hvit eller kremfarget buksedress, som Beyonce`s søster kanskje var den første til å gjøre populært da hun strålte i kapp med sin vakre brudgom og like så godt tok sykkelen til bryllupet. Så pass på å få med deg de siste trendene til en minimalistisk, enkel brudekjole!

Romantisk brudekjole med blonder

Det blir ikke mye mer romantisk enn når bruden stråler i hvitt blondestoff ved siden av sin heldige partner. Blonder har langt tilbake i tid vært et populært stoff til brudekjole, faktisk så langt tilbake som på 1600-tallet.

Populært materiale for brudekjoler

Moten har imidlertid endret seg litt opp gjennom tidene, men blondeinnslag og blondestoff har nok vært til stede i motebildet hvert år siden da, i alle fall når det kommer til bryllup. Selv om det i dag finnes flere modeller i denne stofftypen som helt klart vil ta pusten fra gjestene, bør du sjekke ut en modell som virkelig vil gjøre inntrykk med den vakreste brudekjole med blonder.

Frihet og harmoni med bohemsk brudekjole

Hvis bryllupet skal arrangeres på sommerstid, er det ingenting som er mer friere, harmonisk og romantisk enn å kjøre en kul boho-chic stil som Kate Moss og Sienna Miller er selve stilikonene for – dvs. en blanding av bohemske elementer og andre stiler.

Vanvittig stort budsjett til bryllupet

Her skal alt være løst, luftig og naturlig, både når det gjelder kjole, hår, sminke og sko. Ja, faktisk kan du til og med gå barbeint om bryllupet feires utendørs.

Så slipp deg løs, og gjør som kjendisene og gå for en vakker bohemsk brudekjole.

Er det ok å velge en billig brudekjole?

Absolutt! Gjenbruk og redesign har muligens aldri vært så populært som nå, i alle fall i nyere tid.

En ny brudekjole kan fort bli kostbart, og det er ikke alle som har et vanvittig stort budsjett til bryllupet, selv om det selvfølgelig er en viktig dag. Men det trenger ikke å bli noe dårligere av den grunn. Nei da, tenk kreativt og alt vil løse seg. Faktisk er det mange som selv med en stor lommebok velger å gå på skattejakt etter brukte brudekjoler og sette sitt eget preg på designet.

En ny kan fort koste mange tusen kroner

For hvor mye koster egentlig en brudekjole? En ny kan fort koste mange tusen kroner, som fint kan brukes til noe annet på budsjettet, eller kanskje til en ekstra fin bryllupsreise. Hvis du derimot tar en titt på f.eks finn.no, kan du finne vakre brudekjoler, til og med designermerker, til noen få hundrelapper eller kanskje litt over tusenlappen.

Så i jakten på drømmekjolen, kan det være verdt å merke seg at en vakker billig brudekjole kan ta pusten fra alle og enhver.

Den perfekte brudekjole for deg som er gravid

Bryllup og gravid? Ikke fortvil, det jo dobbelt lykke!!! Selv om magen strutter og du fort kan bli trøtt, finnes det flere vakre brudekjoler for den ventende mor, enn du tror. Du er garantert ikke den første eller den siste som feirer dobbelt lykke på den store dagen, så utvalget er der!

Ikke bekymre deg, det er dobbel lykke

Det finnes mange gode tips og råd til å finne den perfekte kjolen og for at du skal kunne feire dagen mest mulig komfortabelt og behagelig selv om du er kommet noen måneder inn i svangerskapet. Husk, du er naturlig vakker som gravid, og for at du skal bli enda vakrere og stråle enda mer av lykke har vi samlet noen nyttige råd til valg av brudekjole for deg som er gravid.