De beste tips til en minimalistisk, enkel brudekjole

De beste tips til en minimalistisk, enkel brudekjole

Bryllup og forskjellige stiler
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 26 september, 2023

Som for alle andre trender når det kommer til klær og ulike anledninger, endrer også trendene seg når det kommer til bryllup og ulike stiler. Om du ikke selv var ung på 80-tallet og husker de store «bløtkakekjolene» som alle gjerne valgte som kjolen de ønsket å gifte seg i, har du kanskje sett en film fra 80-tallet og ledd godt av antrekket.

Ja, for tidene har virkelig forandret seg når det kommer til både kjolevalg til bruden og dress eller smoking til brudgommen. I dag er det blitt vanlig med mye større variasjon, men ofte velges hvitt, selv om kremhvit, champagne og pastellfarger også er blitt veldig vanlig.

Har mye større variasjon

Faktisk var det frem til midten av 1800-tallet vanlig at bruden ikke valgte hvit farge, men en hvilken som helst annen farge bortsett fra denne. Vi skal heller ikke glemme at det er ulike tradisjoner i ulike land og hvor man kommer fra. I Vesten forbindes fargen hvit med renhet og har lenge vært det typiske valget for bruden. I Kina derimot er det vanlig å velge rødt, en farge som står for lykke og feiring.

Men når det er sagt, har jo selve kjolevalget også endret seg. Tidligere skulle jo bruden gjerne tildekkes litt mer, men i dag er det lov med litt av hvert. Og et populært valg er å velge en enkel brudekjole som både er stilren og minimalistisk. Vi vil derfor dele våre 3 beste tips med deg.

Enkel sommer brudekjole

Mange velger å gifte seg på sommerstid, og da kan det jo være spesielt fint med en stilren og luftig kjole. Med den deilige sommerbrisen som vi gjerne kan være så heldige å få på en vakker sommerdag, vil brisen kanskje ta lett tak i kjolen og gjøre bruden enda vakrere. For ikke å snakke om at man på sommerstid også kan ha fått en fin og gylden sommerfarge på kroppen, og med det følger det mange muligheter for flotte valg.

Været blir også litt kaldere

Hva med for eksempel en vakker minimalistisk kjole med tynne stropper og V-rygg. Brudebuketten kan gjerne bestå av en lekker sammensetning av markblomster, mens hårlokkene kan henge løst og sommerlig over skuldrene. Eventuelt kan du gå for en litt løs håroppsetning som gir en vakker sommerlig look.

Enkel brudekjole med armer

Nå er det jo riktignok ikke alle som gifter seg på sommeren eller som vil velge tynne stropper og vise nokså mye hud. Noen føler at det er på sin plass og være litt mer tildekket, eller kanskje noe midt i mellom. Hvis man gifter seg på våren, høsten eller vinteren, vil det jo også være litt kaldere i været og en vil kanskje kle seg litt deretter slik at en ikke bare står og fryser på den store dagen.

Været blir også litt kaldere

Da kan et flott valg være lange ermer, og det kan for all del fortsatt gjøres minimalistisk. Du kan for eksempel også her gå for en stilig V-rygg sammen med lange ermer på kjolen. Det gir en fantastisk look, pluss at du er litt mer tildekket. Med dette type kjolevalg, kan du også fint gå for en flott V-utringning i front eller velge et høyere frontparti med en dyp V-rygg bak – begge deler utrolig vakkert.

Enkel hvit buksedress istedenfor brudekjole

Vårt siste, men langt fra minst spennende valg, er å gå for en hvit buksedress. Ja, faktisk er dette blitt et akseptert og trendy valg for bruden. Kanskje husker du store overskrifter i trendmagasinene da Beyonce`s søster valgte å gifte seg i hvit buksedress i sitt bryllup. Det tok da ikke lang tid før flere bruder valgte å slenge seg på den store trenden.

Perfekt for bryllup

Og det som er så kult, er at det er så utrolig mange flotte buksedresser å velge mellom, og du kan gjøre det både rimelig eller gå for designer merker også når det kommer til dette valget. Vi kan blant annet nevne Max Mara, Galvan London og Vanessa Cocchiaro, for å nevne noen, som alle har designet fantastiske hvite buksedrakter som er perfekte for bryllup.

Kanskje mange synes dette fremdeles er et vågalt valg, fremfor en klassisk brudekjole, men hvorfor ikke?

Spice opp dagen, gjør en tvist. Kanskje alle forventer å se deg ankomme i den typiske hvite brudekjolen, også ankommer du heller i en sexy, trendy buksedrakt som garantert vil sørge for oppmerksomhet fra alle festglade gjester. Valget er ditt!