Gjør som kjendisene og gå for en vakker bohemsk

Gjør som kjendisene og gå for en vakker bohemsk

Du burde se helt fantastisk ut
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 26 september, 2023

Det er snart bryllup! Kanskje mye allerede er på plass, eller kanskje alt bare er kaos? Men likevel, det viktigste er jo kjolevalget, eller hva? Du skal skinne, du skal stråle, du skal se helt fantastisk ut! Dette er en lykkens dag, og hva er vel da viktigere enn å være kledd i en nydelig kjole som tar pusten fra alle?

Og hvis dere har valgt sommerbryllup, er jo alt lagt til rette for at du kan gjøre som kjendisene og gå for bohemstilen – perfekt for utendørsbryllup i hage eller bakgård, så vel som låvebryllup!

Bohemstilen er tilbake som aldri før og har blitt en stor hit blant kjendiser både til hverdags, fest og bryllup. På begynnelsen av 2000-tallet kom stilen tilbake med en liten tvist, den såkalte boho-chic stilen som britiske kjendiser som Kate Moss og Sienna Miller skal ha stor takk for.

Begge vet å leve livet til det fulle og er litt rocka, og en kan jo si at de begge er de mest kjente stilikonene for denne fengslende stilen.

Ulike elementer i bohemstil

Men hva er det som kjennetegner en typisk boho-chic stil? Jo, en miks av stiler sammen med forskjellige bohemske stilelementer. Selve bohemstilen ble en trend på 60- 70-tallet da hippiekulturen oppstod med «free love» og «flower power». Men om du vil kjøre den bohemske stilen fullt ut, eller bare plukke noen elementer fra den og gå for en såkalt boho-chic, er helt opp til deg og hva du vil føle deg vel i.

Spennende eller hva? Er du allerede fristet til å kjøre bohemstil? La oss se videre på hvordan du får den riktige stilen fra topp til tå.

Hvordan få den beste bohem-inspirerte brudekjole til bryllupet?

Typiske kjennetegn for denne stilen er romantiske, lette og luftige materialer. Vi tenker da først og fremst på blonder, chiffon og gjerne heklede mønster, stoff eller detaljer.

Chiffon og gjerne heklede mønstre

Ha i bakhodet at dette er en naturlig stil basert på en frigjort livsstil. Det skal være naturlig, og det skal ose av harmoni og frihetsfølelse. Det skal være avslappet og inspirert av naturen.

Selv om du lett kan finne en vakker bohem brudekjole i Norge, vil vi nevne et populært utenlandsk merke, nemlig zu-zu som er mester på å fremme den bohemske følelsen. De gir deg en herlig blanding av 60-tallet, folklore og vintage, og du kan velge mellom alt fra kjoler med tynne stropper til lange ermer, samt en rekke ulike design i nydelige duse farger.

Mer om brudekjoler til bryllup her!

Tilbehør er vel så viktig

For å gjøre stilen komplett, er det selvfølgelig viktig å ha tilbehør som matcher stilen. Vi tenker da på hår, sminke og sko.

Tilbehør er så viktig
  • Hår: Et typisk stramt og formelt håroppsett hører ikke hjemme i bohemstilen. Her bør du heller velge løst hår, gjerne med litt bølger, som med fordel kan prydes med en hjemmelaget blomsterkrans av markblomster. Eventuelt kan du gå for noen bohemske fletter eller en frisyre som gir godt volum. Tenk løst og naturlig.
  • Sminke: Igjen, tenk naturlig! Ingen skrikende og dramatiske farger, verken på øyne, kinn eller munn – men en glødende, gyllen og naturlig look. Du skal skinne og stråle på mest mulig naturlig vis, så ha det i bakhodet ved valg av sminke.
  • Sko:Et naturlig valg for brudesko, er hvite høyhælte sko med tynn stilett. Men dette blir helt feil for denne stilen. Her bør du heller velge noen lekre sandaler, eller til og med gå barbeint om det er hagebryllup.

Pynt det hele med noen nydelige halssmykker i bohemstil, sammen med armbånd og kanskje et ankelsmykke, og du har funnet stilen 100%.