Hvordan velge en vakker og trendy kjole til sommerbryllup?

Hvordan velge en vakker og trendy kjole til sommerbryllup?

Feir dagen med dem
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 26 september, 2023

Finnes det vel noe vakrere enn når to mennesker smis i hymens lenker på en vakker sommerdag? Solen stråler i takt med gjestene, det klirrer i champagneglass, og den deilige sommerbrisen sørger for en lett og herlig dag for alle og enhver.

Og når det er bryllup, skal man jo være fint kledd, både for ens egen del og for å vise brud og brudgom at du setter pris på invitasjonen og får lov til å feire dagen sammen med dem.

Finn en vakker brudekjole på nettet

Det som også er så flott med sommerbryllup, er at du lett kan finne en vakker kjole til bryllup på nett, så vel som i butikken. Dette er jo sesongen for lettere sommerbekledning, og det bugner av herlige tynne sommerkjoler som passer perfekt til anledningen i alle butikker.

Men hva skal man velge? Hva er det som er trendy for tiden og hva vil ta seg best ut? Jo, vi gir deg her de 5 beste tipsene til de mest trendy valgene denne sesongen.

Kort eller lang kjole til sommerbryllup?

Ja, du er ikke alene om å undre deg over dette. Det kan jo bli en varm dag! Men om bryllupet skal feires på sommerstid i Norge, vet man jo aldri hvordan været blir. Blir det en ordentlig sommerdag med strålende sol og temperatur opp mot 30 grader, eller blir det en rufsete og kaldere regnværsdag?

Vel, vi tror på solen og at den vil skinne i takt med brudeparet på den store dagen. Og hvis ikke, er det bare å ta med paraplyen og sørge for at du har lagret nummeret til taxi eller ønsket transport som kan ta dere til neste del av programmet.

Skin i takt med brudeparet

Så tilbake til valg av kjolelengde. Valget er egentlig ditt, men det heter seg i henhold til dagens skikk og bruk at om man går for et kortere valg, bør lengden være knelang eller like ovenfor knærne. Med andre ord, ikke for kort når det kommer til bryllup og etikette, selv om mange ikke bryr seg så mye om denne “regelen”.

Uansett hva du velger, vil vi her gi deg de 5 mest trendy og vakreste kjolevalgene.

 • Blomstret kjole – perfekt til sommerbryllup
  Hva er vel flottere enn en vakker sommerkjole med blomsterprint på sommerstid og på en slik fantastisk dag? Dette er en sikker vinner og du vil garantert finne massevis av ulike modeller i butikkene. Her kan du velge enten lang eller kort, og det beste – du vil garantert kunne bruke den i en rekke anledninger utover sommeren og sensommeren.
 • Klassikeren: kjole i sateng med tynne stropper
  Et meget populært valg, er å gå for nydelig pastellfarget kjole i sateng med tynne stropper. Det slår aldri feil i en slik anledning, og spesielt på sommerstid. I tillegg kan du glede deg over at kjolen vil føles luftig og deilig på en varm sommerdag. Og vil du virkelig være trendy, bør du gå for lys pastell grønn farge.
 • Den lille korte
  På sommerstid er det lov å leke litt med korte kjoler, og selv om det heter seg at den skal være knelang, er det lov å tøye grensene litt på sommerstid. En vakker, løs sommerkjole som er litt kortere enn knelang er som regel fullt lov. Og hvis du er så heldig å ha en snerten petit modellkropp, er det jo heller ingenting i veien for å velge en tettsittende kortere modell med en fin clutch til. Men sjekk med bruden om du er i tvil.
 • Årets farge – rosa
  Rosa er årets farge og det er kamp om kjolene i butikkene, så vær tidlig ute! Dette er en farge som garantert vil få deg til å skinne og et supertrendy valg denne sommeren. Men husk, det er burden som skal skinne mest!
 • Maxikjole – hot som aldri før
  Maxikjoler er i tiden som aldri før og har tatt Hollywood med storm. Så gå for en nydelig fotsid bohemsk eller blomstret maxikjole med et par flotte høyhælte til, og du vil garantert få massevis av komplimenter.