8 nyttige råd til valg av brudekjole for deg som er gravid

8 nyttige råd til valg av brudekjole for deg som er gravid

Velge en brudekjole
Karianne Mokkelbost
Karianne
Forfatter
Share
Oppdatert den 26 september, 2023

Som gravid og valg av brudekjole står man gjerne overfor en litt større utfordring enn ellers. Men ikke fortvil, vi vil hjelpe deg godt på vei til den perfekte kjolen.

Det trenger nemlig ikke være så vanskelig. Selv om mange brudesalonger ikke viser graviditetskjoler på nettsidene sine, er du langt fra den første som er i denne situasjonen. De fleste brudesalonger har flere kjoler enn de som vises på nett, og ved personlig oppmøte kan du få hjelp til å finne en flott kjole som passer din voksende mage.

Selv om du lett kan føle deg oppblåst og kanskje ikke føler deg på ditt beste med den bulende magen, bør du ikke tenke slik. Husk at du som gravid er naturlig vakker, og ved å følge våre gode råd, vil du skinne i kapp med solen.

Les mer: Trender og gode råd for bryllupskjole og kjole til bryllup

Passer din voksende mage

Gode tips til den kommende mor

  • Sørg for å velge en kjole som gjør deg vakker, men som også er behagelig. En god modell vil være en kjole som er vid fra bysten og nedover, og som gir plass for den voksende magen.
  • Velg gjerne en romantisk kjole, designet spesielt til den gravide silhuett, i lett og mykt materiale og med fleksible detaljer.
  • Besøk brudesalongene personlig, de har som oftest mange graviditetskjoler, men som ofte ikke blir vist på nettet. De har gjerne også en skredder som kan justere kjolen etter hvor stor magen er.
  • Ikke kjøp kjolen for tidlig, vent heller slik at du vet mer om størrelsen på magen til selve bryllupet.
  • Avhengig av hvor langt du er kommet i svangerskapet, er ikke alltid høyhælte det beste valget som høygravid. Velg heller et par lekre ballerinasko som vil gjøre dagen mye mer behagelig. Eventuelt kan du også gå barbeint om det er sommerbryllup og du har valgt en bohemsk brudekjole.
  • Den britiske butikken Seraphine, som blant annet Kate Middleton var kjent for å bruke under sine svangerskap, er spesialister på graviditet mote, også når det kommer til bryllup. Så ta en før-bryllupstur til London og sjekk ut butikken, eller ta en titt i nettbutikken.
  • Høyeste prioritet er komfort, husk at du kan fort bli trøtt i kroppen. Det kan også være en idé å ha vigselen litt tidlig på dagen og ikke for sen middag.
  • Husk at det ikke er noe som er vakrere enn å vente barn, og som ventende mor skal du ikke skjule magen, men vise den med stolthet!