Tips til hvordan et enkelt hagebryllup kan bli fantastisk!

Tips til hvordan et enkelt hagebryllup kan bli fantastisk!

Flotte rammer for brudeparet
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 14 august, 2023

Kan et budsjettvennlig og enkelt bryllup bli en fantastisk dag og en flott ramme rundt brudeparet? Ja, absolutt! Det er ingenting som tilsier at et bryllup til 100 000 kr er bedre, har hyggeligere stemning og blir en flottere dag for brudeparet enn et bryllup til 20 000 kr.

Alt kommer an på innstillingen til paret, venner og familie, og hva brudeparet ønsker for sin store dag. Et hagebryllup gir en mindre høytidelig atmosfære, men ingen dårligere bryllupsdag!

Med selvlagde dekorasjoner

Et enkelt hagebryllup med selvlagd dekorasjon, mange lykter og buffet og kaker laget av gjester og familie, setter en hyggelig ramme rundt et bryllup. Vi gir dere noen tips til hvordan dere kan holde kostnadene nede ved å lage dekorasjonene selv, og hvordan maten kan gjøres enkelt og rimelig.

Et hagebryllup med et personlig preg

Det første som gjelder når dere tenker hagebryllup, er været. I Norge kan været til tider lure oss litt, så dersom man planlegger et hagebryllup må man ha alternative løsninger i bakhånd. Et partytelt, en låve eller tarp som tak mellom trærne er ulike løsninger som kan hjelpe. Husk også å minne gjestene på at de må ta med klær til å være utendørs.

Deretter må dere bestemme dere for vielsen. Dere kan gifte dere på forhånd og ha en miniseremoni under bryllupsfesten, eller dere kan finne en vigsler som er villig til å vie dere i hagen. Hvor lang vielsen er bestemmer om gjestene må ha stoler til å sitte på eller ikke.

Villig til å gifte deg med deg i hagen

Ved å bruke gården, hagen eller plassen til noen dere kjenner, kutter dere kostnadene for lokaler. Det er fullt mulig å forvandle enhver plass til en koselig og flott festplass med litt fantasi, alternativ møblering og tenkning utenfor boksen. Hva med stubber som deler av møbleringen og kabeltromler som bord?

Rimelig, men likevel koselig og festpreget

Lag selv av ting dere har eller kan finne ute

Rengjorte syltetøyglass med ståltråd til å henge opp. Ha i stearinlys og heng dem opp i trærne eller på vegger og verandakanter.

 • Syltetøyglass kan også brukes som vaser på bordene. Pynt glasset med et bånd laget av en strieremse og silkebånd. Dekorativt og enkelt.

Papir kan brukes til så mangt:

 • Klipp hjerter, stjerner eller ringer og lag girlandere som henges over plassen.
 • Lag invitasjoner, bordkort og takkekort selv, enten ved å klippe/lime, tegne eller bruke ulike verktøy på pc’n og printe dem ut. Sjekk ut malene som finnes på Zazzle!
 • Ved hjelp av ballonger, serviettpapir og limblanding kan dere lage store og små lanterner til å henge opp eller sette på bordene.
 • Silkepapir kan brukes for å lage dekorative pom poms

Samle sammen gamle lysstubber fra venner og kjente, smelt dem og lag nye kubbelys ved hjelp av melkekartonger eller lignende.

 • Eller velg å ha ulike farger på lysene. Hør med venner og kjente, Facebook eller Finn, om noen vil donere kubbelys til dere uavhengig av farger. Det kan bli en livlig kolleksjon av ulike lys og farger som dere kan sette sammen til blikkfang.

En pinne kan deles i mindre biter – lag en splitt på langs og dere har en bordkortholder.

Brudebuketten og bukettene til brudepikene, samt blomsterdekorasjoner på bordene, kan fint lages av blomster fra hagen, engen, skogen eller grøftekanten. Be om hjelp til å plukke blomster!

Kvister med grønne blader er fine å ha sammen med blomstene i vaser.

Brudekjole og andre antrekk

 • Det finnes mange flotte kjoler å få kjøpt brukt, enten du velger en tradisjonell brudekjole eller en vintagekjole. Kanskje ønsker du å kjøpe en kjole du kan bruke videre i livet også, eller har mor sin egen kjole hengende som bare må justeres til deg?
 • Brudgommens antrekk kan rett og slett være dressen som allerede henger i skapet.
 • Brudepiker og brudesvenner kan få en fargekode de skal kle seg i. Kanskje har også de noe i skapet som kan brukes ut fra fargekoden?
 • Maten kan gjøres veldig enkelt. Lag en buffet eller store gryter med gryterett. Kjenner du flere som elsker å grille, skaff mange griller og server grillmat. Ha mat som er lett å ta med seg rundt, særlig om dere velger å ha en “stående” fest der man ikke egentlig sitter så mye til bords, men heller vandrer litt rundt.
 • Egenservering av drikke er rimelig og enkelt. Gi en person ansvaret for å fylle opp med kald drikke. Skaff gjerne noen store baljer hvor dere har drikke liggende i isbiter.
Bidrar til en hyggelig planleggingstid

Be om hjelp til det som skal gjøres

Inviter venner og familie på besøk i månedene før bryllupet. Server dem litt mat, sett på musikk, skravle, og lag dekorasjoner sammen. Det bidrar til en hyggelig planleggingstid og mindre arbeid per person.

Spør om noen av gjestene kan lage kaker. Det er som regel ingen som sier nei til et slikt spørsmål. Sørg for at det er kaker som tåler å stå ute i varmen. Flere av vennene og familiemedlemmene vil dessuten være villige til å bidra med mat til buffeten. Denne kan lages på forhånd i fellesskap, og gir mulighet til å treffes og gjøre hyggelige ting sammen i tiden før bryllupet.

Underholdning under festen

Kjenner dere noen som spiller musikk? Hør med dem om de vil spille noen sanger i bryllupet deres. Lån/lei en karaokemaskin, eller hva med å låne/leie instrumenter som gjestene kan spille litt på underveis om de kan spille instrumenter. Ellers er et par gode høyttalere, som kan kobles til mobiltelefonen, egentlig alt man trenger for å lage en skikkelig fest.

Instrumenter som gjestene kan spille sammen med

Ellers finnes det også veldig mange morsomme leker man kan gjøre i et bryllup. Noen eksempler finner dere i vår artikkel om bryllupsleker her.

Senk skuldrene, lag en sommerfest med de dere holder kjær og kos dere på bryllupsdagen!