Bordkort i et bryllup er viktig elementer for helheten

Bordkort i et bryllup er viktig elementer for helheten

Viktig å finne riktig bordplassering
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 14 august, 2023

For å unngå forvirring rundt gjestenes sitteplasser under en middag, lager man bordkort slik at gjestene lett kan finne plassen sin. I et bryllup er det ekstra viktig å finne den riktige bordplasseringen slik at selskapet blir en hyggelig affære for alle involverte. Bordkort i bryllup forteller ikke bare gjestene hvor de skal sitte, men de kan også se navnet til de som sitter nærmest slik at det ikke blir noen navneforvirring.

Kombinerer dere bordkortene med et plasseringskart, er alt lagt til rette for at gjestene skal kunne finne ut hvem alle er. Legg gjerne også plasseringskartet ved hver plass, for eksempel sammen med menyen. Skriv noe om hvem de ulike gjestene er: “Anne er brudens tante på farssiden. Hun sitter ved siden av Per, mannen sin.” Da kan gjestene lettere ta kontakt med hverandre.

Ved å bruke et flott verktøy på nettet som heter Zazzle, kan dere kjøpe flotte og unike design til bordkortene deres. De har ferdige maler som dere kan endre på slik at de passer til deres bryllup. Dere finner maler til menyer, bordplasseringskart og vakre bordkort hos Zazzle.

Men dere kan også lage bordkortene selv. Vi skal forklare litt om ulike bordkort som egner seg i bryllup og hva dere kan skrive på dem. Ta med tipsene og ideene våre når dere skal lage unike bordkort til bryllup.

Gjester kan finne ut hvem alle er

Hvilke typer bordkort egner seg?

Til bryllupet har dere sikkert valgt farger og kanskje også et tema. Det er viktig at bordkortene står i stil til de andre dekorelementene slik at det blir en flott helhet. Ha derfor farger og tema i bakhodet mens dere leser videre.

Trykte bordkort kan bestilles flere steder. Slike bordkort er stilige og kan designes slik at de passer inn, med egne mønster, farger, monogram og andre elementer. Dere kan også velge å ta med bilder på bordkortene deres, bilde av dere selv eller av gjesten som sitter der.

Det å lage bordkort til bryllupet selv er det mange som gjør, og her er mulighetene endeløse. Alt fra klipp og lim med papir og saks eller utskrift av eget design, til det å hente inn ting fra naturen som dobler som dekorelementer.

Ting fra naturen som er fine som bordkort:

  • Et blad med navnet skrevet med tusj
  • Små tresirkler med navnet på (en eksklusiv variant her er å gravere inn navnene)
  • Små potter med blomster, en pinne med merkeflagg hvor navnet står skrevet
  • En blomst med en navnelapp festet med silkebånd
Stilig og kan designes for å passe inn

Gave-bordkort er det mange som bruker. Denne gaven behøver ikke være noe stort, men en liten ting gjesten kan nyte med en gang eller ta med hjem som et minne.

  • En liten gaveboks (gjerne i papp) med litt godis inni – navnet skrives med tusj utenpå eller på en utskrevet navnelapp som limes på
  • Et glass med gjestenes navn gravert inn
  • En innpakket konfekt med pinne og navnelapp – type hjertesjokolade med gullfolie utenpå eller lignende
  • Miniflaske med sprudlende vin (eller brus) med silkebånd der det er festet en navnelapp

Bordkort til bryllup skal ha navn, men hva med titler?

Det er svært unaturlig i et bryllup å bruke både fornavn og etternavn, da man gjerne vil holde det mer personlig. Men om dere velger å kun skrive fornavnet til gjestene, eller har med titler som tante Bente og mormor Fiona, er opp til hva dere liker best. Det går også an å velge å gjøre begge deler.

Hva med å bruke kallenavn? Kanskje har brudgommen en farfar som aldri har brukt fornavnet sitt rundt han. Da kan det være mye mer naturlig å bare skrive kallenavnet hans, være seg fafa eller bestepappa. Et alternativ er å ha fornavnet til gjesten på den siden av kortet som er inn mot midten av bordet og som de andre gjestene ser, og gjestens kallenavn på siden som vender mot gjesten selv.

Gjestens kallenavn på siden som vender mot gjesten selv

Har dere flere gjester med samme navn, må dere skille mellom disse. Om det er to som heter Knut, kan det være Knut H. og Knut B. eller Knut og onkel Knut.

Lykke til med bryllupet. Vi håper dere fant litt inspirasjon til nye tanker rundt bordkort til bryllupet. Husk at lekre bordkort kan designes i Zazzle, med ferdige og tilpassbare maler.