Retter som passer i en meny til bryllup

Retter som passer i en meny til bryllup

Bryllupsmeny inneholder retter du liker
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 14 august, 2023

Maten som serveres er en viktig del av festen og helheten for bryllupet. Det er viktig at en bryllupsmeny inneholder retter dere liker selv, slik at festen og måltidet blir vellykket for både dere og gjestene.

Ofte blir man anbefalt å følge sesongens varer når man velger ut en meny til bryllup. Reinsdyrkjøtt er ikke vanlig for en sommermeny, og høstens frukter er mindre vanlig om vinteren og våren. Men når det er sagt, så er det alltid muligheter for å få tak i råvarer til akkurat det dere ønsker dere! Konsekvensen av å bruke råvarer som ikke er i sesong, er generelt at menyen blir litt dyrere.

Uansett om råvarene er lett tilgjengelige eller ikke, vil sesongen spille inn både på utseende og smak. Er det et sommerbryllup, tenk friskt og lett, og er det et vinterbryllup kan maten gjerne være varm og lun.

Lag flotte menyer tilpasset deres bryllupsfarger og stil. Skriv litt om maten som serveres, og gjerne litt om hvorfor dersom det er noe spesielt som blir servert. Flotte maler til menyer finner dere hos Zazzle. Malene til Zazzle gir fantastiske resultater, er rimelige å bruke, og kan tilpasses til deres stil.

Les mer: Borddekking til bryllupet – gjør den til en drøm

Høstfrukt er mindre vanlig om vinteren

Gode og lekre hovedelementer

En viktig ting å tenke over når dere tilpasser menyen, er hvor dere holder selskapet? Det er kanskje ikke naturlig å servere fisk om dere feirer bryllup på en fjellstue? Men har dere selskapet et sted i havgapet, er kanskje havets råvarer det som passer best? Arrangerer dere et hagebryllup, passer kanskje grillmat eller en buffet best?

Her får dere noen forslag til mat i bryllup. Noen retter passer best til servering og andre kan settes frem slik at gjestene kan servere seg selv.

Havets råvarer passer best

Forrett til bryllup:

En forrett er en liten appetittvekker og skal ikke mette voldsomt. Det er ofte en liten og lett rett, eller en varm liten suppe. Det er også mange som velger noe fra havet til forretten.

  • Et flott ostefat med spennende oster, kjeks og frukt
  • Asparges med ost og spekeskinke
  • Rekecocktail – en gammel og god slager som kan lages i mer moderne varianter
  • Bruschetta med mozzarella og spekesinke
  • Småpizzaer
  • Suppe som passer sesongen
  • Melon og parmaskinke
  • Laksetartar
  • Røkelaks med tilbehør
  • Kamskjell og andre skjell dere liker

Bryllupsmiddag:

De fleste velger kjøtt til hovedretten, med tilbud om andre retter til de som ikke spiser kjøtt. Rundt om i landet vårt finnes ulike retter som er vanlig å servere til store begivenheter, som sodd, lapskaus og fiskesuppe. Ta gjerne utgangspunkt i tradisjonsrike menyer og endre litt på rettene for å gjøre det unikt for dere.

Serveres vanligvis ved store arrangementer

Til sommerbryllupet:

  • Grillbuffet – passer veldig bra til et hagebryllup!
  • Kalv
  • Gris
  • Makrell
  • Okse

Til høstbryllupet:

  • Torsk
  • Krabbe
  • Blåskjell
  • Lam

Til vinterbryllupet:

  • Reinsdyr
  • Elg
  • Hjort
  • Breiflabb
  • Kamskjell
  • Kveite

Til vårbryllupet:

  • Kalvefilet eller brissel
  • Storfe
  • Skrei
  • Skjell
  • Sjøkreps

Grønnsaker og frukt i sesong

Bryllupsmeny som du er stolt av

Om sommeren (kommer selvfølgelig litt an på når på sommeren):

  • Det meste av frukt og grønnsaker
  • Bær
  • Rabarbra
  • Romanesco
  • Nykål
  • Asparges

Om høsten:

  • Potet
  • Eple
  • Løk
  • Røtter
  • Jordskokk
  • Moreller
  • Spisskål
  • Fennikel
  • Persillerot

Om vinteren:

  • Beter
  • Løk
  • Røtter
  • Kålrot
  • Diverse kål: rødkål, rosenkål sortkål
  • Gresskar

Om våren:

  • Asparges
  • Grønnkål
  • Agurk
  • Hjertesalat
  • Jordskokk
  • Rediker
  • Neper
  • Vårløk

Dessert til bryllup:

Avslutt måltidet med noe friskt, søtt og godt. Sjokolade er sjelden feil!

  • Fat med friske bær og frukt er noe alle kan like, uavhengig av om de spiser søtsaker eller ikke. Kan stå fremme utover kvelden slik at gjestene kan forsyne seg om de blir småsultne
  • Crème Brulèe med marinerte bær
  • Pavlova med friske bær og vaniljekrem
  • Epleterte med kremostkrem og vaniljeis
  • Pasjonsfruktcoulis
  • Sjokolademousse
  • Panna Cotta
  • Sorbet/is med friske frukter
  • Tiramisu
  • Sjokoladefondant med vaniljeis

Når dere har bestemt dere for rettene dere liker best, kan dere lage en bryllupsmeny som dere er stolte av og gleder dere til å spise og dele med gjestene.

Ha et menykart klart til gjestene ved plassene deres, slik at de lett kan lese seg frem til hva de skal spise. Stilige og tilpassbare menymaler finner dere hos Zazzle.