Borddekking til bryllupet – gjør den til en drøm

Borddekking til bryllupet – gjør den til en drøm

Riktig borddekking til bryllupet
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 14 august, 2023

Som en del av planleggingen til den store dagen, vil borddekkingen være med på å skape helhet i settingen. Med riktig borddekking til bryllupet vil du kunne skape en uforglemmelig atmosfære for brudepar og gjester. Og som alle vet er bordpynt og dekorasjoner en viktig del av et bryllup, og er med på å skape den stemning og setting som brudeparet ønsker.

Selv om det å dekke bord kun er en del av forberedelsene til den store dagen, vil det likevel ha stor innvirkning på dagen deres. Flertallet av bildene som blir tatt denne dagen, vil tas mens dere sitter ved bordet. Det skal holdes taler, være underholdning og dansing. Og i bakgrunnen vil man alltid skimte borddekkingen. Derfor er det viktig at nettopp dette er pyntet til fingerspissene.

Taler, underholdning og dans

Når du skal sette i gang er det alltid lurt å ta utgangspunkt i fargepaletten dere har valgt, men visste du også at størrelsen på pynten har noe å si? Her kan du lese mer om hvorfor, og hvordan du kan perfeksjonere borddekkingen til den store dagen.

Visste du forresten at det ifølge Tilbords.no er vanlig at brudeparet ønsker seg ulike serviser, bestikk og glass i bryllupsgave? Det viser at borddekking er noe man er opptatt av, også etter bryllupet!

Få inspirasjon til enestående borddekking til bryllupet

Når du planlegger bryllupet ditt, kan du bli overveldet av alle mulighetene som finnes for å pynte opp bordet til bryllupet. Først og fremst er det viktig å tenke på hvordan du vil at lokalet skal se ut. Hvilken type stemning ønsker du å skape for gjestene dine? Ikke minst, hvilken type stemning ønsker du å skape for deg selv på den store dagen?

Type atmosfære du ønsker å skape

Her følger noen tips i stigende rekkefølge, på hvordan du bør gå frem for å finne inspirasjonen til riktig borddekking for ditt drømmebryllup:

  1. Begynn med å velge ut en fargekombinasjon som passer til temaet ditt. Hvis du har et bryllup med en bestemt fargepalett, kan du følge denne paletten når du velger ut duk, servietter og blomster for borddekkingen.
  2. Bruk blomster for å legge til farge og gjøre det mer elegant rundt bordet. Blomster kan være en enkel måte å legge til farge og liv til borddekkingen. Velg blomster som passer til fargepaletten din og temaet for bryllupet ditt.
  3. Legg til personlige detaljer som bordpynt i bryllupet. For eksempel kan du plukke ut fotografier fra da du og partneren din var barn, du kan personliggjøre bordkortene til hver enkelt gjest eller plassere ut andre gjenstander som er betydningsfulle for deg og partneren din.
  4. Les deg opp på hvordan du dekker bord for å sørge for at glassene blir plassert på riktig side av borddekkingen, og at du får med deg riktig antall bestikk. Dette vil være enklere å vite så snart dere har valgt ut menyen for den store dagen.
  5. Det kan være greit å merke seg at dersom det er runde bord i borddekkingen til bryllupet, kan det være lurt å legge opp pyntingen på en annen måte enn dersom dere har rektangel-form på bordene.

Ved borddekking og bordplassering ved runde bord, bør du sentrere pynten til midten. Dette kan enten være en blomsteroppsats, et pyntefat med noen personlige detaljer på, eller et par levende stearinlys. Når du pynter opp et bord som har rektangel-form, kan det være fint med en løper som dekor. Denne vil gi en gjennomgående tråd mellom alle bordene, og vil også fungere fint på et hestesko-oppsett. Ved rektangel-form på bordene står dere mer fritt til å utbrodere med pyntingen og borddekkingen.

Og når du ser deg fornøyd med borddekkingen, kan det være lurt å få et par ekstra øyne til å se over dekorasjonen din. Om øynene deres lyser opp når de tar et blikk over utsmykkingen din, ja, da har du gjort en utmerket jobb.

Slik runder du av med riktig bordpynt i bryllupet

Bordpynt er en viktig del av bryllupet og borddekkingen, og kan hjelpe deg med å gjøre atmosfæren helt magisk. Og mange vil si at blomster ofte er det som gir prikken over i-en, men her kommer flere andre forslag som kan være med på å inspirere til en vidunderlig borddekking:

Blomster er ofte prikken over i-en
  • Velg riktige størrelser. Når du velger ut hvilken bordpynt du vil ha, må du være sikker på at størrelsen på buketten eller dekorasjoner passer til bordet og størrelsen på borddekkingen.
  • Tenk på borddekkingen som en helhet. Du vil at borddekkingen skal se harmonisk ut, så tenk på hvordan alle elementene vil fungere sammen når du velger bordpynt. Husk også at hvordan du dekker på bordet skal gi sammenheng med dekorasjonene som står der.
  • Velg bordpynt som passer til temaet ditt. Om du og partneren har valgt dere et konkret tema for bryllupet, så er det essensielt at bordpynten dere har valgt ut vil matche temaet.

Når du planlegger borddekkingen til bryllupet, så er det lurt å begynne med temaet og fargepaletten dere har valgt. Dersom dere har 3 farger i fargepaletten deres, bør en av disse fargene være en hovedfarge. Denne hovedfargen bør brukes konsekvent gjennom bordpynten. Ved å velge hvit duk og hvite servietter på bordene, har du frihet til å bruke flere farger enn kun de utvalgte fra fargepalettene i blomsterdekorasjonene.

Om dere planlegger å gå for en festlig og stemningsfull atmosfære, er blomster en must-have. Enten du velger en liten blomsterdekorasjon, eller mange små vaser med snittblomster, vil dette bidra til et visuelt tiltalende bord. For borddekking med runde bord i bryllupet, vil en hjerteformet eller rund blomsterdekorasjon gjøre seg godt. Den største fordelen med å bruke blomster som dekorasjon, er at de gir liv til bordet og gjør at gjestene ser hverandre på den andre siden.

Når du har bestemt deg for hvilke blomster du vil bruke, er det en god idé å lage en plan for bordplasseringen. Denne vil hjelpe deg med å avklare hvor mye blomster du trenger, og gi deg en oversikt over hvor mye plass som er igjen til annen pynt.

For å få det beste resultatet, anbefales det å prøvepynte bordet i forkant. På denne måten kan du se hvor mye plass som er igjen til blomsterdekorasjoner og annen pynt, og justere dekorasjonene deretter.

Nå som du har fått gode tips til hvordan du kan dekke bord til den store begivenheten, så gjenstår det bare å si: lykke til, og nyt den store dagen!