Hvilken informasjon må bryllupsinvitasjoner inneholde?

Hvilken informasjon må bryllupsinvitasjoner inneholde?

Mal og tips bryllupsinvitasjon
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 16 august, 2023

Det å motta en bryllupsinvitasjon er koselig for de inviterte, og invitasjonene bør være gjennomtenkte og laget så de skaper en forventning om bryllupet. De fineste invitasjonene er laget slik at de er den første delen av bryllupets røde tråd, der farger, tema og stil kan sees igjen i vielsen, selskapet, pynten, menyen, bordkortene og takkekortene senere.

Hvorvidt dere velger å lage hjemmelagde invitasjoner eller dere bestiller profesjonelt designede invitasjoner, kommer an på deres personligheter, bryllupsbudsjett og stil/tema for bryllupet.

Det passer ikke nødvendigvis med gullkantede og fasjonabelt designede invitasjoner til et låvebryllup, og heller ikke DIY-invitasjoner til et slottsbryllup. Aller viktigst er det uansett at invitasjonene kan representere dere og bære et personlig preg!

Dere kan enkelt designe egne bryllupsinvitasjoner ved å bruke Zazzle. I dette designverktøyet kan dere finne ferdige maler for invitasjoner der dere kan endre alt fra teksten til fargene, men beholde en grunnide som dere liker.

Det er også mulig å kjøpe bryllupsinvitasjonene fra designere som selger sine produkter hos Zazzle, så sjekk ut mulighetene her.

formell eller uformell invitasjonstekst

Mal og hva bryllupsinvitasjonen skal inneholde

Det er en del informasjon som må være med i invitasjonen. I tillegg finnes det formelle og uformelle måter å ordlegge seg og sette opp teksten på.

Viktig informasjon er:

 • Navnet på den/de som er inviterte
  • Dersom ikke alle i en familie/et par er invitert, må dere være nøye med å presisere dette i invitasjonen
 • Navn på de som inviterer og type arrangement
  • En beskjed til gjestene om det er et strandbryllup eller hagebryllup, eller et bryllup på en vingård eller et slott
 • Dato for bryllupet
 • Tid og sted for vielsen
 • Tid og sted for selskapet
 • Lokalet med adresse
  • Evt en forklaring på hvordan man kommer seg dit
 • Kleskode
 • Svarfrist
  • Uansett hvor dere holder bryllupet eller hvilket opplegg dere har for mat i bryllupet, bør ikke svarfristen være kortere enn en måned i forveien
Design og ulike maler for invitasjoner

Skal man velge formell eller uformell invitasjonstekst?

Til et hagebryllup eller strandbryllup er det gjerne mer uformelt som gjelder, mens de formelle tekstoppsettene blir brukt til bryllup som holdes på hotell og slott. En tommelfinger er; flere gjester og strengere kleskode – mer formell invitasjon.

I utlandet er det større bruk av verter som inviterer på vegne av brudeparet, enn her til lands. I Norge pleier som regel brudeparet å inviterer til sitt bryllup, selv om det kanskje er foreldrene deres som betaler for bryllupet.

Forslag på formell invitasjonstekst, med brudgommens foreldre som verter:

I anledning vår sønn Max’s inngåelse av ekteskap med Fride Jensen

ønsker vi å invitere Per og Kari.

Vielsen finner sted 10. august klokken 12.00 i Østre Aker kirke.

Dere er invitert i påfølgende selskap med middag på Continental Hotel kl. 15.00.

Kleskode: Dress

Med vennlig hilsen
Hans og Tone

S.u. innen 1. Juni
tlf 00000000
e-post: [email protected]

Forslag til uformell invitasjon fra brudeparet:

Kjære Karoline og Tore

Vi gir hverandre våre JA den 10. juli og vi håper at dere har lyst til å dele denne begivenheten med oss.

Vielsen finner sted i Tønsberg Rådhus kl. 13:30, og vi spiser og koser oss i låven til bestefar på Storengen gård fra kl. 15.00.

Vi gleder oss til å feire bryllupet vårt sammen med våre gjester.

SU innen 10.mai
Antrekk: Pent, men husk at det er en låvefest. Høye, spisse hæler egner seg ikke!

Hilsen Fride og Max
tlf : 00000000
e-post: [email protected]

Videre kan ordlyden være både mer formell og mer uformell, og den kan også ha en humoristisk tone. Ta utgangspunkt i deres egne personligheter og type bryllupsfest.

informasjon i invitasjonen

Når bør man sende ut invitasjonene?

En bryllupsinvitasjon bør normalt sendes ut mellom 6 og 8 måneder før bryllupet. I enkelte tilfeller har man ikke så lang tid på seg, og da gjelder det å få datoen ut til gjestene sine så fort som mulig.

I disse tilfellene kan en “save the date”-beskjed være gull! Da kan dere sende ut en sms til gjestene deres om at de må holde av datoen, og så sende ut invitasjonene når disse er på plass.

Det er stadig flere som sender ut en “sett av datoen”-beskjed i forkant av å sende ut bryllupsinvitasjonene, og dette er en kjekk måte å gi gjestene beskjed i god tid slik at man i dagens travle samfunn kan plotte det inn i kalenderen. Deretter sender brudeparet ut invitasjonene når lokalet og tidspunktet er på plass.

Hva koster bryllupsinvitasjoner?

Hvor stor kostnad du må beregne når det gjelder bryllupsinvitasjoner kommer selvsagt helt an på typen invitasjoner. Velger dere DIY-invitasjoner må dere ta med papir, lim, tags, blomster og alt annet som skal brukes.

Om dere bestiller fra et firma, vil dere få et prisoverslag der design og trykking er inkludert. Designer dere bryllupsinvitasjonene selv via for eksempel Zazzle, et online designverktøy der man får tilgang til maler som kan endres til deres stil og farger, er det kostnaden for trykking som spiller en rolle.

Generelt sier vi at gjennomsnittsprisen ligger mellom 50 og 60 kroner. De billigste fås til rundt 40 kroner, mens de mer eksklusive bryllupsinvitasjonene fort kan komme på 100 kroner og oppover. Dersom dere skal bestille mange invitasjoner, kan dere få pakkeløsninger som gjør det litt billigere.