Inspirasjon til tekst du kan skrive i ulike bryllupskort

Inspirasjon til tekst du kan skrive i ulike bryllupskort

En kollega eller en venn av datteren din
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 14 august, 2023

Det er ekstra hyggelig å kunne gi et bryllupskort med en gjennomtenkt tekst, men hva i all verden skal du skrive i kortet?

Teksten du velger kommer an på hvor personlig du ønsker å være, og hvor nær du er brudeparet. Er det en hilsen til naboene, en kollega eller en venninne av din datter, vil en enkel og generell hilsen være flott. Men om brudeparet er noen du kjenner godt, er svært glad i og som du kanskje også skal være med å feire, bør du ha en mer personlig hilsen enn “Tillykke med store dagen”.

Ulike klassiske og tradisjonelle hilsener

Her finner du litt inspirasjon til hvordan du kan skrive en gratulasjon til et bryllup og hva du kan skrive i et bryllupskort! Vi ser nærmere på ulike klassiske og tradisjonelle hilsener som passer til alle brudepar, og en bryllupshilsen til brudeparet som er mer personlig.

Hva skriver man på et bryllupskort?

Mange brudepar venter til etter selve bryllupsdagen med å lese alle kortene og hilsenene de fikk. Det er en koselig ting for paret å gjøre når de har litt mer ro på seg og har tid til å gå igjennom alle de gode ordene på en ordentlig måte.

Som kortgiver ønsker man å gi paret noe gjennom ordene man velger. En korthilsen er et minne om dagen, et ønske om et lykkelig ekteskap og en måte å formidle gode tanker på. Alt i alt bidrar bryllupskortet til feiringen av den unike dagen en bryllupsdag er.

Et gratulasjonskort er et minne om dagen

Bryllupskortene spares gjerne på og tas frem igjen etter noen år. Noen velger også å lage et album der kortene og hilsenene er en del av helheten.

Hjertelig tillykke med bryllupsdagen – klassisk og enkelt

Mange av bryllupskortene vi kan kjøpe har teksten “Hjertelig tillykke med bryllupsdagen. Vi ønsker dere alt godt for fremtiden”, eller noe lignende. Dette er en svært vanlig og klassisk hilsen til brudeparet og passer fint til et par du ikke har et nært forhold til.

Klassisk hilsen til brudeparet

Dette kortet vil si det vi alle ønsker å si på den store dagen: “Gratulerer, og lykke og hell videre i ekteskapet”. Ønsker du å utvide hilsenen, kan du legge til noen velvalgte ord, for eksempel et dikt eller et sitat om kjærlighet. Gå gjerne for en tradisjonell hilsen til brudeparet om du kjenner at det er riktig for deg.

Flere generelle hilsener til brudepar er:

 • “Fortsett å være de dere er, for dere utfyller hverandre.”
 • “Dere har mange flotte, gode og spennende opplevelser foran dere i ekteskapet.”
 • “Gratulerer med den store dagen. Vi gleder oss sammen med dere.”
 • “Gode ting blir enda bedre når du deler de med en du elsker.”
 • “Måtte fremtiden være fylt med latter, glede og kjærlighet.”

Hva man skriver i et mer personlig bryllupskort?

En mer personlig vinkling på en tekst i et bryllupskort kan være artig, sentimental, betydningsfull og ettertenksom. Det du skriver bidrar til et mer minneverdig kort enn et standardkort med “Gratulerer med den store dagen”. Men husk å holde tonen lett, da et bryllup er en gledens dag!

Gratulerer med den store dagen

Du kjenner brudeparet godt og kan med hell trekke frem en artig historie, personlighetstrekk hos bruden og brudgommen, eller en begivenhet dere har delt. Du kan også ta med noe paret alltid sier eller gjør som er unikt for dem.

 • “Kanskje var sjelevennen vanskelig å finne, men dere beviser at ekte kjærlighet finnes, for dere er hverandres sjelevenn.”
 • “Tullebukken Stian har funnet sin motpart i den mer alvorlige Marie. Vi er så inderlig glad for at dere utfyller hverandre og finner balanse i hverandres ulikheter.”
 • “Helt siden videregående har dere hengt sammen som erteris, med utallige spørsmål om dere var et par. Svaret var alltid nei, men se nå – her sitter dere som rette ektefolk og verdens beste venner! Vi andre visste at denne dagen ville komme. Dere måtte bare innse det selv.”
 • “Måten dere avslutter hverandres setninger ved alltid å si —-, gir meg alltid et smil om munnen og viser hvor godt dere utfyller hverandre. Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å være med å dele denne spesielle dagen med dere!”

Hva med en lyrisk vri på din hilsen til brudeparet?

Både dikt og sitater passer som tekst i bryllupskort. Finn noe som sier noe positivt og fint om kjærligheten eller ekteskapet. Kanskje har brudeparet en favorittforfatter, eller film, som har sagt noe om kjærlighet som du kan ta med i din hilsen.

 • “Det er fullt av folk som vil være med deg i en limousin, men det du trenger er en som vil ta bussen med deg når limousinen blir ødelagt” – Oprah Winfrey
 • “Hvordan staver man kjærlighet, spurte Nasse Nøff.
  Man staver ikke kjærlighet, man føler den, svarte Ole Brumm.” – Alan A. Milne
 • “Når du innser at du vil tilbringe resten av livet ditt med noen, vil du at resten av livet skal begynne så snart som overhodet mulig.” – Harry Burns fra “When Harry met Sally”

Det er utallige måter å skrive teksten i et bryllupskort, og uansett hva du skriver får brudeparet en hilsen på dagen som de vil sette pris på. La deg inspirere av våre tips og ideer til hva du kan skrive i kortet, og gled deg sammen med brudeparet på deres store dag.