Tips og råd til en flott bryllupshilsen til brudeparet

Tips og råd til en flott bryllupshilsen til brudeparet

Ønsker brudeparet en god dag
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Publisert den 18 juni, 2023

Sliter du med å finne ut hva du skal skrive som bryllupshilsen i kortet til brudeparet?

Som gjester i bryllupet vil man jo ønske brudeparet tillykke med dagen, all glede og lykke for fremtiden og ekteskapet, og takke for at man fikk delta i feiringen av deres store dag. Kollegaer, naboer og andre bekjente kommer ofte også med en bryllupshilsen i et kort, og kanskje en liten gave. De vil også bringe videre sine ønsker om en fantastisk bryllupsdag og et vellykket ekteskap.

Men hvordan skal man gjøre det? Hva skal man skrive og hvordan er det best å formulere seg? Vi gir deg noen råd om hva du bør tenke over når du skal formulere deg, samt 10 tips til en god bryllupshilsen for å gi deg inspirasjon.

10 tips for en god bryllupshilsen å gi deg

Hva bør du tenke over?

Det aller viktigste er å huske på at bryllupsdagen er en lykkens dag, en dag hvor kjærlighet og glede er i fokus. Formuler deg med en lett og ledig tone, selv om du ønsker å formidle noe dypere eller mer alvorlig.

Skriv gjerne en minneverdig tekst basert på brudeparets interesser, personligheter, ulikheter, samhørighet, historie eller ting som kjennetegner dem som par. Kjenner du paret godt, vil slike elementer bidra til en bryllupshilsen som paret aldri vil glemme.

Den tradisjonelle frasen “Hjertelig tillykke med bryllupsdagen” finnes ofte i kortene vi kjøper i butikken. Dette er en helt grei hilsen, men ved å tilføre noen få velvalgte ord vil du kunne gi et kort med en mer personlig vri.

Bryllupsdagen er en lykkedag

Ved å ta med et dikt eller et sitat i din hilsen, viser du at du har tenkt igjennom det du har skrevet og du har brukt litt tid på å finne det riktige diktet/sitatet. Kanskje har du allerede noe i tankene som hadde passet perfekt til paret?

Det finnes dessuten utallige filmer med flotte utsagn om kjærlighet! Har paret kanskje en favorittfilm? Kan du finne et positivt sitat fra denne filmen, som handler om kjærlighet?

Bibelen byr på mange vers om kjærlighet, både med og uten direkte trosbudskap i teksten. Et bibelvers kan brukes for å si noen velvalgte ord til et ikke-kristent ektepar. Pass opp for kulturforskjeller og sjekk gjerne på forhånd hvordan paret forholder seg til bibelvers.

10 ulike hilsener til brudeparet

  1. “La alt dere gjør, skje i kjærlighet.” 1. Kor 16:14
  2. “Start det neste kapittelet i livet med denne lille gaven fra oss. Gratulerer!»
  3. “All lykke og hell på veien gjennom livet og ekteskapet.”
  4. “Vi ønsker dere et langt, begivenhetsrikt og fantastisk ekteskap.”
  5. “Takk for at vi fikk delta i feiringen av deres store dag. Vi ønsker dere en fantastisk feiring og et lykkelig ekteskap.”
  6. “Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.” 1. Kor 13:13
  7. “Se det beste i livet og lukk øynene for hverandres feil. Da vil lykken som vi ønsker for dere begge, vare lenge.»
  8. “Skrittet er tatt, løftet er gitt. En gledelig dag og lykke for livet.”
  9. “Før man gifter seg bør begge øynene være åpne. Etter bryllupet er det lurt å lukke både det ene øret og det ene øyet.”
  10. “Vær alltid villig til å innrømme dine feil. Hvis muligheten til å ta feil ble tatt fra oss, ville vi aldri få kjenne på gleden ved å ha rett.” (Aldo Cammarota)