Skap en stilren og elegant bryllupsside med Webnode

Skap en stilren og elegant bryllupsside med Webnode

maler bryllup
Jacob B.
Jacob B.
Redaktør
Share
Oppdatert den 15 august, 2023

Gratulerer, du skal gifte deg! Dette blir en flott dag som du vil sikker minnes om resten av livet. Du har kanskje allerede planlagt hvor festen skal være, hvilke gjester du vil invitere, og fastsatt en dato for den store begivenheten. Men har du tenkt noe over hvordan du skal informere alle gjestene, og hvordan du skal få en enkel oversikt over hvem som kommer eller ikke?

Det er nettopp her en bryllupsnettside gjør jobben mye enklere. Du slipper å sende ut invitasjoner per post og notere ned hver enkelt tekstmelding som tikker inn fra bekjente som bekrefter at de kommer, hva de vil spise til middag, og spørsmål om hva du ønsker deg i gave. Alt dette kan håndteres mye enklere på nett. Men hvilket nettsidebygger skal du bruke for å lage en lekker hjemmeside til bryllup som har alle funksjonene du trenger?

Her skal vi gjennomgå alle detaljer som du bør ha med på din bryllupsnettside og hvordan du kan enkelt opprette dette med Webnode.

Hvorfor lage en bryllupsside?

En bryllupsside gir en enkel og praktisk måte å holde gjestene oppdatert om alle detaljer om bryllupet, inkludert dato, sted, tidspunkt og planlagte aktiviteter.

Gjester trenger ikke å ringe og spørre om informasjon, de kan få alt de trenger på en enkelt nettside.

Tilpassbare maler

Med en bryllupsside kan gjester enkelt bekrefte sin tilstedeværelse ved bryllupet ved å fylle ut et skjema på nett slik at dere får raskt oversikt over hvem som kommer eller ikke. Dette gir paret en mer nøyaktig teller av hvor mange gjester som vil delta, noe som gjør planleggingen enklere.

Hva skal du ha med på en bryllupsside?

En bryllupsnettside er noe du skal ha som et minne for resten av livet. Noe dere kan se tilbake på og oppdatere etter hvert som årene går. Her er hva en nettside for ditt bryllup bør inkludere:

 1. Introduksjon – Skriv litt om dere selv og dato dere planlegger å gifte dere. Her skal dere også ta med hvor begivenheten skal foregå som hvor ektepakten skal inngås og hvor festen etterpå skal avholdes.
 2. Lokasjoner – Hjelp dine gjester med å finne frem med adresser og kartinformasjon over stedene begivenheten skal skje, inkludert kirke og festlokaler.
 3. Presentasjoner – Dere kan gjerne ha med presentasjoner av viktige personer på bryllupet, for eksempel toastmaster, hvem som skal gi bort bruden og vitner som skal stå sammen med dere under giftemålet.
 4. Bilder av dere selv – Istedenfor å bruke maler med andre personer så finn romantiske bilder av dere selv som dere kan bruke i bannere og i gallerier. Dere kan for eksempel finne spennende maler for bryllupsbannere på Canva som er helt gratis å bruke.
 5. Påmelding – Med en bryllupsside kan du sende ut digitale invitasjoner fremfor brevpost, og la dine gjester påmelde seg gjennom et eget skjema. Her må dere også være tydelig på påmeldingsfristen, ettersom dere har sikkert en deadline for å bekrefte hvor mange som kommer på festen.
 6. Gaveliste – Å finne på gaver til bryllupet kan være en tidkrevende prosess for mange av gjestene. Derfor er det mange som inkluderer en gaveliste over hva de ønsker seg for å gjøre jobben enklere for deltakerne.
Planlegg et bryllup med en nettside

Enklere prosess for påmelding og informasjon

Med muligheten for å lage digitale gjestepåmeldinger kan du implementere mange fordelaktige funksjoner. Du kan for eksempel legge til hvilken matrett de foretrekker til middag eller drikke om du har flere alternativer. I tillegg kan det være at du har en egen dresskode for bryllupet med spesifiserte fargevalg. En nettside vil gjøre det enklere å tildele og motta informasjon slik at dere slipper direkte henvendelser om dette hele tiden.

Andre ting du kan implementere er kart og veibeskrivelser via google over festlokalet og kirken slik at du tilreisende som ikke er kjent i området finner enkelt frem.

Men hvilken nettsidebygger er det som tilby alle disse funksjonene, og i tillegg har stilrene og brukervennlig maler som du kan redigere på egenhånd? Etter å ha testet flere nettsidebyggere, har vi kommet frem til at Webnode er en utmerket løsning for bryllupssider.

Webnode erfaringer og sammenligning

I dag finnes det mange nettsidebyggere som er skapt kun for å lage bryllupssider. Men disse løsningene mangler mange funksjoner som kan være spennende å ha med på din nettside, for eksempel muligheten til å skreddersy kontaktskjema og redigere alle elementer som bilder og tekst.

Derfor er Webnode et brukervennlig og alt-inkludert-verktøy som ikke tar seg ekstra betalt for de ekstra funksjonene du vil ha med eller muligheter for å redigere layout – og det beste av alt, den er gratis å komme i gang med!

nettsted bryllup

Når du logger deg inn for første gang skal du først velge tittel på din nettside. Dette kan for eksempel være Hans navn & Hennes navns Bryllup. Deretter følger du bare trinnene på plattformen og kan velge mellom forskjellige maler for bryllup ved å trykke på «Wedding» i mal-menyen.

Men synes du at ingen passer trenger du ikke å fortvile. Absolutt alle maler er redigerbare og kan tilpasses slik du vil ha den. For eksempel finner du en rekke maler med bilder av andre personer som gifter seg. Du kan selvfølgelig legge opp bilder av dere selv til plattformen istedenfor.

Men fordelen med malene er at de har med vakre grafiske elementer og utvalgte fonter som passer perfekt for bryllupsnettsider, slik at du ikke trenger å bruke en masse tid på å lære deg webutvikling for å lage som ser elegante og flott ut.

Dokumenter alt som skjer under planleggingen

En av de mest interessante tingene dere vil sikkert se tilbake på er alt arbeidet under planleggingen av bryllupet. Her kan både dere og gjester få med seg artige detaljer rundt valg av bryllupskjole, preparering av festlokaler og alle innkjøpene dere gjør for å gjøre dagen perfekt.

Og selvfølgelig må dere også oppdatere alt som skjer videre etter bryllupet! Lag spennende bilde gallerier og skriv ned minner fra bryllupsreisen, og årlig oppdatere jubileum og romantiske ting dere gjør sammen. Skap en nettside som minner dere om kjærligheten til hverandre gjennom hele livet, ikke bare den store dagen.

Med Webnode kan dere implementere en blogg enkelt som dere jevnlig kan oppdatere med innlegg. Her er hvordan dere gjør dette på plattformen:

 1. Klikk på «Pages» på din bryllupsnettside
 2. Klikk på «Add page» øverst til høyre i ruten som dukker opp
 3. Velg blogg ut i fra alternativene du får opp i på sideoppsett

Da vil du få opp en ny seksjon i menyen ved siden av «Pages» som heter «Blog posts». Klikk på denne og rediger en av de ferdiglagde bloggpostene som du får som eksempel ved å klikke på «Edit» knappen. Deretter kan du redigere tittel, tekst og legge til dine egne bilder i blogginnlegget.

erfaringer nettside

Oppsummering

 • Vi anser Webnode som et av de beste alternativene for enkle nettsteder slik som bryllupssider- det kan brukes gratis og har rimeligere prisplaner enn alternative løsninger, i tillegg er det brukervennlig og et av de beste alternativene når det gjelder design.
 • Her kan du se bryllupsmalene som tilbys av Webnode og opprette din egen hjemmeside gratis.
 • En bryllupsside sparer deg mye tid på å innhente informasjon fra gjester som hvem som kommer, hva de vil ha til middag, og hvilke gaver de skal kjøpe.
 • Du får også muligheten til å dokumentere alle forberedelser og begivenheter før og etter bryllupet, slik at dere får en personlige nettside som dere kan se tilbake på i ettertid.