Hva gir man i gave til 80 års bryllupsdag – platinabryllup?

Hva gir man i gave til 80 års bryllupsdag – platinabryllup?

Et platinabryllup kan bringe sammen
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Publisert den 7 juni, 2023

Det er virkelig sjelden at et ektepar lever så lenge at de får feiret 80 års bryllupsdag, og dermed er det desto koseligere og viktigere at det feires! Et selskap i anledning platinabryllup kan samle flere generasjoner av en familie og bidrar til styrking av familiebånd og kjærlighetsinspirasjon for yngre generasjoner.

Paret som har delt åtti års ekteskap har flotte minner de kan dele med gjestene, og har vært en del av verdenshistorien i en mannsalder og opplevd veldig mye! Som gjest i selskapet blir du vitne til en livslang kjærlighet mellom to personer som har gjort en sterk innsats for å bevare ekteskapet sitt, og det er en vakker og rørende opplevelse.

Ektepar en inspirasjon og glede for andre

Kanskje skal du holde en hyllest til paret? Vi vet alle at gode ord er noe alle setter pris på, uansett hvem de kommer fra, men ekstra koselig er det for et ektepar å høre at de har vært til inspirasjon og glede for andre.

Når det gjelder kleskoder for bryllup og feiringer av bryllupsdager, kommer dette veldig an på de som inviterer og hva de ønsker. Noen er opptatt av å pynte seg og da stiller man opp festpyntet, mens andre vil ha en mer avslappet stil. Invitasjonen pleier å si noe om hvilken kleskode som gjelder slik at gjestene kan forberede seg godt.

Det mange synes er vanskeligst i anledning bryllupsdager, er kjøp av gave. Dette er jo ofte en utfordring uavhengig av selskapet man skal i, og man må lete og tenke godt igjennom hva man kjøper. Til et eldre ektepar, som mest sannsynlig “har alt”, er det ekstra vanskelig å finne en felles gave til både mann og kone som begge setter pris på. Vi gir deg noen tips på veien for å finne den unike og perfekte gaven.

Fantastiske gaver du kan gi til det store jubileet

Da jubilantene giftet seg for åtti år siden var nok ønskene praktiske og fornuftige ting til hjemmet de skulle etablere sammen. Som pensjonister trenger man ikke det samme som tidligere og dessuten har de fleste i denne alderen alt de måtte trenge og mere til. Tenk over ekteparets felles interesser, helse og opplevelser de prater ofte og kjært om. Kan gaven baseres på noe de har satt ekstra stor pris på tidligere i livet?

Jo eldre man blir, jo mer setter man pris på forbruksvarer som “forsvinner”. Dette er ting man ikke skal finne plass til i hjemmet, men som man kan kose seg med og få en følelse av luksus i hverdagen. Forbruksvarer som ekteparet sjeldent unner seg er absolutt gode gaver.

Spør andre gjester om du kan dele gaven

Har paret fortsatt helse til å reise, kan en tur til et nytt sted, eller til et sted med gode minner, være en fantastisk gave å gi. Opplevelser som teater, musikaler, konserter og andre kulturopplevelser blir også godt mottatt. Det finnes dessuten mange unike restauranter som tilbyr helt spesielle kulinariske opplevelser!

Har du en ide om en gave, men lommeboka strekker ikke helt til? Hva med å høre med andre gjester om dere kan spleise på gaven? Da får man muligheten til å kjøpe noe dyrere enn man kunne klart alene. Du finner for øvrig flere fantastiske gaver i listen over alle våre beste gavetips til bryllup her.

5 av våre aller beste forslag til gaver