Hva er en flott gave til 79 års bryllupsdag – bambusbryllup?

Hva er en flott gave til 79 års bryllupsdag – bambusbryllup?

Så det er en virkelig unik og spesiell begivenhet
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Publisert den 7 juni, 2023

Det er få ektepar som rekker å feire syttini års bryllupsdag sammen, så det er en virkelig unik og spesiell begivenhet! Et livslangt ekteskap som har hatt motgang og medgang gjennom livet, overvunnet store endringer i menneskeheten og har en sterk kjærlighet, fortjener å feires! Det er ekstra hyggelig for ekteparet å kunne dele denne markeringen med familie og omgangskrets. Gjestene i bambusbryllupet får ta del i parets unike kjærlighet til hverandre og får forhåpentligvis høre mange flotte historier fra livet ekteparet har delt.

Til selskapet må du finne et antrekk du føler seg vel i og som følger kleskoden for selskapet. Er du usikker på hva kleskoden i invitasjonen betyr, kan du lese mer om dette i vår artikkel om kleskoder i selskap.

Hva betyr kleskoden i invitasjonen

Kanskje du skal si noen ord til paret? Gode ord blir alltid satt pris på og det er ekstra koselig å høre at man har vært til glede og inspirasjon for andre, og at andre har lagt merke til innsatsen man har gjort for å bevare ekteskapet sitt gjennom livet.

Og så er det gaven! Den mest utfordrende forberedelsen du må gjøre, men også den koseligste. Det å finne den perfekte gaven krever at du tenker godt gjennom kjøpet ditt. En gave som viser paret hvor mye du setter pris på dem, og hva de betyr for andre rundt seg, er veldig hyggelig å både gi og få. Vi har laget en omfattende liste med gode gaveforslag til bryllup og bryllupsdager. Her finner du gaver av ulike slag og prisklasser. Nedenfor gir vi noen råd til generelle gaver og en liste over våre kreative gaverforslag.

Gaver til markeringen av bambusbryllupsdag

Ekteparet som feirer 79 års bryllupsdag har levd et innholdsrikt og langt liv sammen, fylt av gode minner og opplevelser. En gave til paret må være noe som gir det lille ekstra i hverdagen, da de sjelden har bruk for praktiske ting. Det viktigste er allikevel at gaven kommer fra hjertet, er gjennomtenkt og viser paret at de betyr noe for deg.

Vi mennesker samler stadig på nye minner og vil sette pris på gaver som fyller dagene og livet med minner vi kan se tilbake på. Opplevelsesgaver er gaver som bidrar til et avbrekk fra hverdagen, kvalitetstid sammen (gjerne med familie og venner) og nye erfaringer. Det kan være en reise tilbake til et viktig sted for ekteparet, en unik middag eller en kulturell kveld i operaen. En opplevelse kan tilpasses parets interesser og personligheter, og være noe de gjør alene på tomannshånd eller sammen med andre. For eldre par er det som regel en glede å få tilbringe tid sammen med familie og venner, så vi anbefaler opplevelser som kan gjøres sammen med viktige personer i ekteparets liv.

Med minner vi kan se tilbake på

Mer kvalitetstid med barn og barnebarn er noe mange eldre ønsker seg og gaver som gir dette blir ekstra verdsatt. En gave til foreldre og besteforeldre kan være

et hjemmelaget gavekorthefte med ulike felles aktiviteter.

  • felles middager
  • fortellerstund med barnebarna der ekteparet forteller om livet sitt
  • familiefotografering
  • laging av fotobok
  • en maledag sammen
  • turer i skog og mark med bål.

Ønsker du å gi en gave som er basert på selve bryllupsdagen? Alle bryllupsdagene har egne navn og en gave som speiler tilbake på navnet vil være en flott gave. 79 års bryllupsdag kalles bambusbryllup. Bambus finnes blant annet i klær, sengetøy og gjenstander.

Våre beste gaveforslag til ekteparet