Våre beste gaveideer til jernbryllup – 70 års bryllupsdag!

Våre beste gaveideer til jernbryllup – 70 års bryllupsdag!

Mulighet til å feire 70-års bryllupsdag
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Oppdatert den 6 juni, 2023

Tenk å kunne feire jernbryllup! I vårt samfunn er det sjeldnere og sjeldnere man får anledning til å feire 70 års bryllupsdag, som er en vakker og rørende markering av kjærligheten. Et ektepar som får feire jernbryllup med familie og venner er fantastisk heldig, og like heldige er de nære og kjære som får delta i selskapet!

Etter sytti år sammen har man unike og fantastiske minner som burde deles med andre. Markeringen av ekteskapet etter så mange år er dessuten inspirerende for yngre generasjoner i vårt skiftende samfunn!

Ting du må forberede er gaven

Det kan være nyttig med litt informasjon om du skal være gjest i et selskap. Til ulike bryllupsdager kan det gjelder ulike kleskoder. Noen velger å legge opp til en spesiell feiring med et tema, og da bør de også inkludere kleskode for dette i invitasjonen. Har du fått en kleskode du skal forholde deg til, men som du ikke vet hva betyr, kan du lese vår artikkel om kleskoder her.

En av de vanskeligste, men morsomste, tingene du må forberede er gaven! Det er vanskelig å finne den mest unike og perfekte gaven til et ektepar i denne alderen. Nedenfor har vi samlet noen tanker rundt gaver, og også funnet frem de gavene vi vet blir satt pris på av ektepar med sytti års ekteskap bak seg.

Hva gir man i anledning 70 års jubileum?

Kjøp av gave blir ikke enklere når det er en felles gave til et ektepar som har levd sammen et langt liv, som har alt de trenger og generelt ikke ønsker seg noe. Den største forskjellen mellom parets situasjon nå og da de giftet seg for sytti år siden, er jo at de den gangen ønsket seg fornuftige husholdningsartikler og annet til hjemmet. Opp gjennom årene har de skaffet seg det de trenger til seg selv, familien og hjemmet sitt.

Noe nytt og spennende for ekteparet

Vi anbefaler å gi godt gjennomtenkte gaver som bidrar til hverdagsluksus. Dette kan for eksempel være forbruksvarer av ypperste klasse som gjør at ekteparet kan kose seg litt ekstra midt i uka, noe som gir en følelse av luksus og som man sjelden bruker penger på selv.

En annen god gaveide er opplevelser. Hva er en opplevelse? Det er alt som bidrar til noe nytt og spennende for ekteparet! Hva er deres interesser?

Kan du arrangere et spleiselag og sende dem på en fantastisk reise med interessene deres i bakhodet? Eller vet du om et teaterstykket som er midt i blinken for paret? Det finnes også mange unike restaurantopplevelser litt utenom det vanlige.

Ettersom det kan være vanskelig å finne en gave som passer til både mann og kone, har vi samlet noen av de gavene vi vet blir mest verdsatt. Disse kan du se gjennom i vår liste over kreative gavetips til bryllup her.

De 5 beste forslagene til jernbryllupsdagen