De beste gaveideene til feiringen av 68 års bryllupsdag!

De beste gaveideene til feiringen av 68 års bryllupsdag!

Feire bursdager og bryllupsdager
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Publisert den 6 juni, 2023

Det blir stadig mer vanlig å feire seg selv. Vi feirer bursdager og bryllupsdager som aldri før, og det er viktig! Ved å feire merkedagene våre feirer vi året som har gått og jobben vi har lagt ned for å komme dit vi er i dag, enten det er som person eller som ektepar.

Mulighet til å reflektere tilbake på bryllupet

Feiringen av sekstiåtte års bryllupsdag er en mulighet for å reflektere tilbake på bryllupet og valgene som førte til det ekteparet man er i dag og familien man har etablert.

Det er en dag for å feire alle opp og nedturene som har vært, kjærligheten som fremdeles er sterk og et ekteskap som er solid. En feiring sammen med familie og omgangskrets er også en feiring av relasjonene man har til dem, og det setter alltid en ekstra piff på feiringer å ha de man er mest glad i rundt seg.

Som gjest i selskapet må du forberede både antrekk og gave. I invitasjonen vil du få vite hvilken kleskode som gjelder og du kan lese mer om dette i vår artikkel om kleskoder. Det som er vanskeligst er gaven. Den skal passe til alderen og helsen til ekteparet, deres personligheter og interesser. I denne artikkelen får du noen generelle råd, samt våre beste gaveforslag til paret som feirer bryllupsdag. I tillegg finner du kreative gaveideer til bryllup her.

En gave som er tilpasset mann og kone

Til feiringen må du finne en gjennomtenkt gave som passer til begge ektefellene og som gir dem noe spesielt. Det er i prinsippet ikke noe som er galt eller riktig når det kommer til gaver, men vær oppmerksom på at gaven må tilpasses personene den er tiltenkt.

Du må finne en gjennomtenkt gave som passer begge

Når paret feirer 68 års bryllupsdag er det ikke stort ekteparet har behov for når det gjelder husholdningsartikler eller praktiske gjenstander til huset. Men mer luksuriøse ting som de ikke ville kjøpt seg selv, er gode gaver. Gaver som i tillegg bidrar til nye minner og skikkelig kos, vil falle i smak.

En populær gavekategori er opplevelsesgaver. Disse kan tilpasses alle og være alt fra avslappende og lærerik til fartsfylt og kulinarisk. Det beste med denne typen gaver er at de tilfører noe helt spesielt til ekteparet, og det er kvalitetstid, avbrekk fra normalen og nye erfaringer.

Den ultimate gaven til foreldre og besteforeldre

Gaven vi gir våre foreldre eller besteforeldre bistår gjerne i å fortelle hva de betyr for oss. Det er ønskelig å kunne symbolisere hvor viktige de er og hvor høyt de er elsket, men det viktigste er at gaven kommer fra ditt hjerte.

Det viktigste er at gaven kommer fra hjertet ditt

Foreldre og besteforeldre ønsker seg ofte mer kvalitetstid med barn og barnebarn, så enhver gave som bidrar til nettopp dette, vil bli verdsatt. En gavekortbok fra barnebarna er en unik gave. Fyll den med ting som “busstur og kafé i byen”, “fortellerstund fra gamle dager” eller “jeg lager middag og spiser med dere”. Det trenger med andre ord ikke være dyre ting, men tid sammen.

Fotobøker og familiebilde til å henge opp er også flotte gaver til foreldre og besteforeldre. Det er noe de kan se på daglig, bruke for skryte til venner og kjente, og minnes på hva de har skapt i livet.

De aller fineste gaveideene til paret