Den beste gaven å gi til 50 års bryllupsdag, gullbryllup!

Den beste gaven å gi til 50 års bryllupsdag, gullbryllup!

50 års bryllupsdag
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Publisert den 6 juni, 2023

Å feire 50 års bryllupsdag, også kalt Gullbryllup, er i mange tilfeller en begivenhet som er enda viktigere enn selve bryllupsdagen! Tenk på hvor mange venner dere har i omgangskretsen nå som dere har vært gift i hele 50 år? For ikke å snakke om familie!

At par som har vært gift i hele femti år, og i tillegg velger å feire gullbryllupet, er både uvanlig og veldig festlig! Gullbryllup er blant de største og mest spektakulære feiringene man kan gjøre, og få er så heldig at de blir invitert til å feire bryllupsdagen til venner som har vært gift så lenge!

Gi deg et utvalg av gaver

Hvis du aldri har deltatt i et gullbryllup før, kan det være nyttig å vite hva du kan forvente. Du må selvfølgelig forberede deg med gaver og klær som passer til denne fantastiske bryllupsdagen!

Kleskode for ulike bryllupsdager annonseres vanligvis i invitasjonen, men les også artikkelen vår om kleskode for bryllup her. Gaver er ofte den vanskelige delen av forberedelsene. En hovedregel ved kjøp av gaver er å ikke kjøpe en gave som kan anses som for personlig. Nedenfor går vi gjennom hva du bør vurdere før du kjøper en bryllupsgave, samt gir dere et utvalg gaver som generelt blir satt pris på av par som har vært gift i lang tid!

Hva gir man i gave til de som feirer 50 års gullbryllup?

Å kjøpe en gave til et par som har vært gift i femti år er ikke lett. Et par som har vært gift så lenge har sannsynligvis det meste de kunne trenge pluss mer. En stor forskjell på vanlige bryllupsgaver og gaver du kjøper til et par som har vært gift i 50 år, er at nygifte par vanligvis trenger «vanlige» husholdningsartikler. Det kan selvsagt være unntak, men for unge, nygifte par kan gaver til hjemmet være av stor verdi. I et gullbryllup gjelder derimot det motsatte. Generelt sett ønsker du å gi litt mer luksuriøse gjenstander fremfor for eksempel interiør eller kjøkkentilbehør til huset.

Vi anbefaler derfor at man før feiringen av en 50 års bryllupsdag vurderer gaver som gjør at paret kan kose seg skikkelig. Forbruksvarer, opplevelser og reiser er forslag på gaver som kan nytes og som ikke faller inn under kategorien «vanlige husholdningsartikler».

Du ønsker å gi litt mer luksuriøse gjenstander

Problemet med denne typen gaver er imidlertid at ektepar i denne alderen med stor sannsynlighet har råd til å velge egne reise- og forbruksvarer. I stedet anbefaler vi produkter som kan bidra til litt ekstra hverdagsluksus. Det kan være vanskelig å finne gaver som passer til både mann og kone, men vi har gjort vårt beste for å velge ut de varene som mest sannsynlig blir verdsatt av par som har vært gift i lengre tid. Se alle våre gavetips til bryllup her.

Tips til flotte gaver til foreldres bryllupsdag

En gave til våre foreldre på deres bryllupsdag sier noe om hva de betyr for oss. Vi ønsker som regel å gi unike og spesielle gaver til foreldrene våre på bryllupsdagen som symboliserer kjærligheten vi har for dem. Som foreldre og besteforeldre vil de sette pris på familien sin over alt annet, og ofte ønske mer kvalitetstid sammen med barn og barnebarn.

Dette kan gjøres på mange måte og kommer helt an på interesse, alder på familiemedlemmer og helse. Alt fra en aktivitetsdag tilrettelagt for alle parter, for eksempel i parken, til en teateropplevelse. En felles tur til et nytt sted i inn- eller utland eller en mimretur til hjembygda.

50 års bryllupsdag er pensjonister

Hva liker dine foreldre å gjøre? Kan de få en opplevelse som knytter dem enda mer sammen og samtidig lærer dem noe nytt? Kan barnebarna arrangere en fest på barnas premisser for besteforeldrene, med lek og moro? Vil foreldrene dine sette pris på en organisert weekend med opplevelser for de to sammen?

Du kjenner dine foreldre best, så tenk gjennom hva du vet om dem og hvordan du tror de ville likt å feire dagen. Mange foreldre som feirer 50 års bryllupsdag er pensjonister. De har som regel tid til å oppleve ting på dagen også, så det er få begrensninger for hva du kan finne på til dem, og man er aldri for gammel til å lære og oppleve nye ting!

Våre gaveideer for denne bryllupsdagen