En flott gave til venners rubinbryllup, 40 års bryllupsdag!

En flott gave til venners rubinbryllup, 40 års bryllupsdag!

Viktigere enn selve bryllupet
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Publisert den 6 juni, 2023

Ekteskapet har nådd nok en milepæl og ekteparet skal feire et jubileum. Førti års bryllupsdag er en fantastisk mulighet til å samle venner, familie og øvrige kjente til en storslått feiring av ekteskapet og samlivet. Ofte er feiringen av bryllupsdagene både hyggeligere og viktigere enn selve bryllupet. Man kjenner hverandre bedre, har mange minner fra felles opplevelser og en kjærlighetshistorie som er til inspirasjon for andre.

Avhengig av hvor stor feiring det er

Er du invitert til denne flotte begivenheten er det noen ting du må forberede. I vår artikkel om kjoler til bryllup kan du lese mer om hva det er forventet at du har på deg. Det er ofte ulike kleskoder i ulike bryllupsdager, alt etter hvor stor markering man ønsker å ha. Antrekket må passe til lokalene og jubilantene, og være noe du føler deg fin i.

Gaver er selvsagt noe du må tenke over og kjøpe inn. Kanskje er det en ide å gå sammen med andre og kjøpe en felles, litt dyrere gave? Uansett er det alltid en utfordring å finne den perfekte gaven. Vi gir deg noen tanker og ideer på veien og eksempler på gaver som generelt blir satt pris på. Vi deler også de fem flotteste gaveforslagene våre, plukket ut fra vår store liste over fantastiske gaver.

Hva kan du gi i gave til et par på deres rubinbryllupsdag?

Når ektefellene har nådd et 40 år langt ekteskap har de sannsynligvis alt de trenger. Gaver til selve bryllupet er ofte husholdningsartikler og annet til hjemmet, da paret er unge og trenger ulike praktiske ting. Til 40 års bryllupsdag må gavene være noe annet enn hverdagslige, praktiske gjenstander. Man velger som regel å kjøpe noe som er av større verdi og som gir en luksusfølelse.

Gaver må være noe

Personlige gaver kan slå feil ut fordi det er vanskelig å velge noe som kan passe både mann og kone, om du ikke kjenner paret svært godt.

Til bryllupsdagen anbefaler vi gaver som gir det lille ekstra, noe paret ikke nødvendigvis bruker penger på selv og som gir litt luksus og kos i hverdagen. Opplevelsesgaver og unike forbruksvarer er flotte gaver som både gir avbrekk fra hverdagens travelhet, kvalitetstid sammen, minner for livet og ekstra kos og hygge for paret.

Gavetips til foreldre som har alt

Som barn ønsker vi å gi foreldrene våre gaver på bryllupsdagen som symboliserer hvor viktige de er for oss og hvor glad vi er i dem. Men det er ikke alltid så lett å finne den perfekte gaven til sine foreldre og ofte er det enklere å finne separate gaver fremfor en pargave. I utgangspunktet bør en gave til bryllupsdagen være en felles presang, men hva kan man gi til foreldre som har alt?

en gave til bryllupsdagen

Det viktigste i livet til foreldre er barna! Og eventuelle barnebarn og oldebarn som kommer. De ønsker ofte å tilbringe kvalitetstid sammen med familien sin. En gave til foreldre som feirer 40 års bryllupsdag kan absolutt legge til rette for dette:

  • Ta en familietur til et hotell, med middag og aktivitet sammen og hvor alle aldre har mulighet til å tilbringe tid sammen.
  • Liker foreldrene dine fart og spenning? Hva med å ta dem med i en fornøyelsespark der de både kan kjøre attraksjoner med barn og barnebarn, spise mat sammen og se på gleden for andre familiemedlemmer?
  • Inviter familien som en helhet til parken, med tilrettelagte aktiviteter, snacks og photoshoot. Ta bilder av ulike familiemedlemmer sammen, og pass på å få tatt kjærestebilder av mor og far.
  • Et gavekort på et kurs der foreldrene dine kan oppleve og lære noe nytt, gir et spennende avbrekk i hverdagen og gir dem kanskje en ny hobby.

5 av våre aller beste gaveforslag