Gavetips til par på 14 års bryllupsdag – elfenbensbryllup

Gavetips til par på 14 års bryllupsdag – elfenbensbryllup

Dere fokuserer på hverandre og elsker
Marjo Neerbye
Marjo
Forfatter
Share
Publisert den 5 juni, 2023

Et av de viktige verktøyene man har for å bevare ekteskapet og kjærligheten, er å feire bryllupsdagene sine hvert år! Gjennom denne feiringen setter man fokus på hverandre og kjærligheten, og husker tilbake på hvorfor man i utgangspunktet falt for den andre og valgte et liv sammen.

Ekstra koselig er det å være gjest i et selskap for å feire fjorten års bryllupsdag! Da kan du gjøre stas på ekteparet på deres spesielle dag samtidig som du får oppleve kjærligheten de deler, og dagen blir ekstra spesiell for ekteparet.

Med invitasjonen kommer ofte noen føringer for antrekk og en ønskeliste. Har ikke paret kommet med dette, må du bruke litt tid på å finne ut av hvilket antrekk som kan passe og hvilken gave du vil gi. Vil du ha litt hjelp til å finne ut hva du skal ha på, kan du lese i artikkelen vår om kjoler til bryllup her.

Noen antrekksretningslinjer og en ønskeliste

Man velger som regel å bruke mer penger på gaver til såkalte store bryllupsdager, jubileene fra gammelt av. Dette er dager som sølvbryllup, gullbryllup og diamantbryllup.

Tradisjonen for å årlig feire alle bryllupsdagene er nemlig ikke så lang, men de store jubileene har blitt feiret i lang tid. Til elfenbensbryllupet, slik som til de øvrige bryllupsdagene, kjøper man som regel en litt rimeligere gave. Det betyr imidlertid ikke at gaven ikke er gjennomtenkt!

Generelt anbefaler vi at du styrer unna personlige gaver, da de kan slå feil ut om du ikke har et veldig nært forhold til paret. Husk at gaven skal passe både mann og kone! Er du hovedsakelig venn med den ene, og tenker at du vet hva som vil passe, er det aldeles ikke sikkert det treffer blink hos den andre parten.

I vår fulle liste over fantastiske gaver til bryllup finner du de gavene vi vet vil bli satt pris på. Nedenfor har vi plukket ut våre fem beste gaver, og vi gir deg noen råd og generelle tips til gaver som passer alle, alltid!

Fantastiske gaver til elfenbensfeiringen

Gaver er den mest utfordrende delen i forkant av ethvert selskap, enten det er vertinnegave, bursdagsgave eller bryllupsgave. I dagens samfunn har de fleste god nok økonomi til å kjøpe det de trenger, og derfor er det mange som ikke har konkrete ønsker.

Normalt sett kan man benytte seg av bryllupsdagens navn når man leter etter en gave og velge noe utfra navnet. I og med at 14 års bryllupsdag heter elfenben, sier det seg selv at du ikke kan velge noe direkte basert på årets navn. Du må altså være litt mer kreativ i år, og tenke bredere enn bare elfenben, så du ikke bryter lover som gjelder rundt gjenstander laget av utrydningstruede dyr.

Vertinnegave, bursdagsgave eller bryllupsgave

Generelt vil gaver som bærer preg av luksus, avslapning og et avbrekk fra hverdagens kjas og mas, bli satt stor pris på. Gode, litt dyrere, forbruksvarer som gir en luksusfølelse i hverdagen er flotte å få. Opplevelser, være seg teater, musikk eller reise, gir paret fantastisk kvalitetstid med hverandre og muligheten til å skape nye, gode minner som de tar med seg videre i ekteskapet.

Fantastiske gavetips til parets dag